Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina A, 8. kolo
14.10.2019 20:45 CET
0 : 6
(0:4)

Reportáž

Angličané si hravě poradili s Bulhary. Hosty nezastavila ani nenávist na tribunách

Anglie po brilantním představení v Bulharsku odčinila zklamání z Prahy a postup na euro má již téměř v kapse. Domácí Bulhary, kteří toho na trávníku moc nepředvedli, zničili hosté šesti zásahy. Skvělý den měl Harry Kane, jenž si na své konto připsal jeden gól a tři asistence. Ross Barkley s Raheemem Sterlingem zase přidali každý po dvou brankách.

Bulhaři tak pokračují v mizerné kvalifikaci a se třemi body zůstávají společně s Černou Horou na chvostu tabulky skupiny A. Drtivá porážka pak pro ně ještě bude mít pravděpodobně dohru, neboť kvůli rasistickému chování a neonacistickým projevům domácích příznivců musel být duel několikrát přerušen.

V sestavě lvů nově dostala prostor stoperská dvojice Tarziev-Hadžijev. Zálohu vyztužili Despodov se Sarmovem a Kostadinovem a v útoku pro tentokrát operoval Isa. Také manažer Albionu Southgate promíchal základní jedenáctkou svého výběru po nečekané porážce v České republice. Dostalo se tak na obránce Mingse a Chilwella, středopolaře Barkleyho s Winksem a útočníka Rashforda.

Posledně jmenovaný si chtěl očividně spravit chuť po nepovedeném úvodu sezóny s Manchesterem United a hned v sedmé minutě otevřel skóre. Rashford se skvěle uvolnil na levé straně a parádní ránou z úhlu pod břevno pokořil brankáře domácích Ilijeva. Angličané se viditelně uvolnili a po dvaceti minutách vedli už o dva góly. Sterling po narážečce s Kanem pronikl do pokutového území, kde našel na zadní tyči Barkleyho, jemuž již nečinilo uklidit balón do odkryté sítě.

Poté se "předvedli" bulharští fanoušci, kteří začali rasisticky bučet na hráče hostů. Na nechutné chování příznivců ale zareagoval Albion tím nejlepším způsobem. Kane ve 32. minutě nacentroval na Barkleyho, na jehož hlavičku Ilijev nedosáhl - 0:3. Ve zbytku poločasu došlo ještě k jednomu přerušení zápasu, neboť z tribun se nadále ozývaly rasistické skřeky a k vidění bylo dokonce i hajlování. Anglii to ale ve hře očividně moc nepřekáželo. Rychlý brejk hostů putoval přes Trippiera a Kanea k Strelingovi, který zase střílel do zcela prázdné svatyně.

Čtyřbrankový náskok si Albion po změně stran v poklidu strážil. V 59. minutě měl velkou šanci Streling, avšak Ilijev jej nohama vychytal. Pět minut poté se před gólmanem lvů zjevil Kane, ale také on na Ilijevovi ztroskotal. V 69. minutě to Kane zkusil další gólovou přihrávkou, kdy vysunul Strelinga, a fotbalista Manchesteru City se již nemýlil - 0:5.

Ani v 82. minutě se Kane nedočkal, po přihrávce od Hendersona totiž trefil brankovou konstrukci. Tři minuty nato už se ale ostrostřelec Tottenhamu přece jen dočkal, když prošel za obranu Bulharska a překonal Ilijeva střelou na bližší tyč, čímž nakonec uzavřel střelecký účet zápasu.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele