Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina J, 7. kolo
12.10.2019 18:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Bosenská facka. Finové utrpěli debakl a zkomplikovali si šanci na postup

Tvrdou ránu schytali Finové v Bosně a Hercegovině. Od domácích schytali porážku 4:1 a zkomplikovali si senzačně rozjetou kvalifikaci. Bosna se naopak vrátila do hry. O druhé postupové místo za suverénně první Itálií bojuje ještě Arménie, závěr kvalifikace ve skupině J tak bude nesmírně zajímavý.

Do sestavy Bosny se po blamáži v Arménii dostali obránci Kvržić s Kovacevićem, záložník Sarić a útočník Hodžić. V základní jedenáctce hostů se nově objevil levý bek Raitala a s ním také záložníci Tuominen, Sparv a Soiri.

Domácí se do svého soka zakousli hned od úvodu. Ve třinácté minutě hlavičkoval nad bránu po centru Pjaniće Bičakčić a minutu nato rozvlnil šitý Voják. Jeho branka však pro postavení mimo hru neplatila. Ve 21. minutě přenesl Sarić hru na levou stranu, kde se do míče z první opřel Kvržić, jenž jen o fous minul svatyni, kterou hájil brankář Hrádecký.

Ve 29. minutě už šla Bosna do vedení. Kvržić si všiml díry v obraně Finů, do které si naběhl Hajrović. Ten přitom jen pár minut předtím střídal zraněného Višću, brzy se ale zapsal mezi střelce, když z úhlu překonal Hradeckého střelou pod břevno. Šest minut poté zahrál Soiri rukou ve vlastním pokutovém území a rozhodčí nařídil penaltu pro domácí. Z opakovaného záběru se sice zdálo, že obránce hostů hrál spíše ramenem, nicméně verdikt sudího platil a Pjanić následně poslal Bosnu do dvoubrankového vedení.

Finové toho v první půli opravdu moc nepředvedli, za zmínku stojí snad jen Sparvova střela ze 44. minuty, která však snížení skóre nepřinesla. Domácí ještě jednou před přestávkou zahrozili v nastavení, kdy Hrádecký musel vyrazit ránu Hajroviće. Devět minut po změně stran byl blízko gólů Pjanić, když z přímého kopu trefil břevno.

V 58. se už Pjanić radoval. Brance předcházel obrovský zmatek v šestnácte Finů. Hodžiće ještě Hrádecký vychytal, jenže míč se následně odrazil k Pjanićovi, který si pohotově zpracoval a parádně se trefil do horního rohu brány.

Matný výkon hostů alespoň trochu oživil střídající Pohjanpalo, jenž v 62. minutě jen těsně netrefil cíl. Úspěšný nebyl ani o šest minut poté Tuominen. Místo gólu Finů přišel další přesný zásah na druhé straně. V 73. minutě sklepl centr z levé strany Hajrović a Hodžić krkolomným volejem zamířil přesně k tyči - 4:0.

Alespoň čestného úspěchu se hosté dočkali v 79. minutě. Pohjanpalo se šťastně dostal k odraženému balónu a zblízka překonal gólmana Šehiće. Pomyšlení na bodový zisk již ale nebylo na pořadu dne. Na druhé straně naopak v závěru několikrát zahrozil Gojak, avšak stav se již nezměnil.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele