Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina C, 8. kolo
13.10.2019 18:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Wijnaldum dvěma góly zařídil výhru Nizozemců v Bělorusku

Trochu vydřené, ale důležité tři body uhráli Holanďané v Bělorusku. Díky této výhře se stále drží ve výhodné pozici v nabitém boji o dvě postupová místa ve skupině C. Naopak domácí zůstávají bez šance na postup na čtvrtém místě.

Od úvodu tlačili na pilu dle očekávání Oranjes. K něčemu zajímavému se ale dlouho nedostávali, až ve 22. minutě střílel Van de Beek nad bránu. Šest minut poté měli velkou šanci zničehonic Bělorusové. Centr z pravé strany proskákal k Lapcevovi. Jeho první ránu zablokoval De Ligt, dorážku pak domácí hráč poslal do zamezí.

Krátce po půlhodině hry padla první branka, a to do sítě Běloruska. Hostující Wijnaldum si naběhl na vysoký balón do pokutového území a tvrdou hlavičkou pod břevno skóroval. Čtyři minuty před přestávkou si stejný muž udělal prostor ke střele, kterou poslal přesně do horního rohu svatyně, již v tu chvíli marně hájil brankář Hutar. Gól naděje do šatny mohl vstřelit domácí Jablonski, avšak nadějný pokus skončil o kousek vedle.

Devět minut po změně stran se ale Bělorusům povedlo zdramatizovat duel. Poljakov odcentroval do pokutového území, kde Van Dijk neuhlídal Drahuna, který zblízka hlavou překonal gólmana Oranjes Cillesena. Skomírající hru hostů oživil střídající Se Jong, který vyprodukoval několik zajímavých, leč nepřesných střel. Na Hutara nevyzrál ani v 82. minutě Malen, Bělorusko se ale na větší odpor nemohlo, tudíž hosté poměrně v klidu uhájili důležité vítězství.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Elmas

0:3

Reagovat
John Obi Mikel

0:4

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
Elmas

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele