Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina I, 4. kolo
11.06.2019 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Lukaku opět smrtící. Belgie snadno porazila Skoty

Když má robustní útočník Romelu Lukaku den, je prakticky nemožné ho zastavit. Dnes se o tom přesvědčilo Skotsko, do jehož sítě se Lukaku trefil dvakrát. K němu se přidal ještě kolega De Bruyne a snadné vítězství o tři branky bylo na světě.

Belgičané nehodlali nic podcenit a nasadili to nejlepší, co měli k dispozici. Trenér Roberto Martinez poslal do hry oba bratry Hazardovi, k nim navíc De Bruyneho, Tielemanse nebo Kompanyho a Lukakua. Hosté ze Skotska pro změnu hodně věřili zkušenému brankáři Marshallovi.

Belgičanům bylo jasné, že utkání se skotskými horaly bude hodně bolet. A potvrzovalo se to v úvodních, poznávacích minutách. Přesto šli na soupeře s technikou a elegancí. Při svém průniku ji předvedl například Thorgan Hazard, mladší z obou přestupujících bratrů. Romelu Lukaku ale jeho vybídku proměnit nedokázal. Prosadit se zkoušel i starší Eden Hazard. Nový křídelník Realu Madrid předvedl výbornou kličku a uvolnil na středu volného De Bruyneho, jehož pokus z ideální pozice Marshall parádně vytěsnil mimo.

Skotská obrana dnes ani přes své nesporné kvality a zkušenosti nepůsobila vůbec pozorným a klidným dojmem. Další její chyby chtěl využít De Bruyne, ale jeho rána směřovala nakonec o pár centimetrů vedle. Rohový kop opory Man City se pokoušel svou mohutnou hřívou usměrnit do brány Axel Witsel, jenže Marshall byl opět proti.

První branky jsme se především díky Marshallovým schopnostem dočkali až v nastaveném čase první půle. Eden Hazard udržel míč na hřišti a postupoval s ním k vápnu, načež posadil krásný míč na hlavu Romela Lukakua - 1:0 pro Belgii.

Pak se sice změnily strany, ale nikoli nastavený rytmus hry. Belgii mohl poslat do vyššího vedení opět De Bruyne, jehož skvělý volný přímý kop vyrazil parádním zákrokem Marshall mimo. Když ale Marshall vyrážel ránu De Bruyneho v 57. minutě, odeslal míč jen k Lukakuovi. A pro střelce Manchesteru United už nebylo problémem překonat brankáře Skotů podruhé.

Stejný hráč mohl v 72. minutě završit hattrick, jenže po překvapivé ráně minul tyč o pár centimetrů. Skotsko se po většinu utkání jen bránilo jasně lepším a fotbalovějším hráčům domácí Belgie, kterým tleskal celý King Baudouin Stadium. Deset minut před koncem utkání se připomněl Callum McGregor, jehož tvrdou ránu musel brankář Thibaut Courtois těžce vyrážet.

Pak se střeleckými pokusy neuspěli ani McKenna s Forrestem. Přeci jen měli v utkání poslední slovo domácí Ďáblové. Po další ostré ráně De Bruyneho byl sice ještě úspěšnější brankář Marshall, v nastaveném čase už ale ne. Kevin De Bruyne si vyměnil míč s Driesem Mertensem a parádní ranou pravačkou uzavřel skóre na konečných 3:0 pro Belgičany.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Zajda

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele