Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina I, 7. kolo
10.10.2019 20:45 CET
9 : 0
(6:0)

Reportáž

Belgie nasázela San Marinu devět branek

Ještě jednoznačnější oproti očekávání byl duel prvního s posledním v kvalifikační skupině I. Belgie nasázela San Marinu hned devět gólů. Dvěma trefami se prosadil Lukaku, žádný z dalších hráčů se více než jedenkrát neprosadil.

Začátek utkání se Rudým ďáblům příliš nevyvedl. V úvodních pětadvaceti minutách výrazně zahrozil jen Romelu Lukaku, nadvakrát však gólmana nepřekonal. To se mu však povedlo o něco později, kdy jej Tielemans vyslal na zteč a kanonýr Interu Milán si se situací již poradil.

Tím se spustila gólová smršť. Tři minuty poté si Lukaku ve vápně bravurně pokryl míč a sklepl jej na Nacera Chadliho, který sice byl pod tlakem, i tak však dokázal zakroutit balón na vzdálenější tyč. Jihoevropané se poté srazili vlastencem. Mertensův centr zakončil Lukaku, proti jehož střele se blýskl Benedettini. Ránu ale vyrazil jen do Christiana Brolliho, od nějž se míč odrazil za brankovou čáru.

V závěrečené pětiminutovce první půle přišly další tři zářezy. Romelu Lukaku si navedl míč na střed hřiště a slabší pravou nohou i zásluhou teče navýšil vedení svého týmu. "Bůra" završil Toby Alderweireld, který se i jako stoper zapojil do ofenzivy a po Castagneho pasu z vápna vypálil. I jeho střela škrtla o bránícího hráče a zapadla mezi tři tyče.

Jako poslední se před pauzou prosadil Youri Tielemans gólem z kategorie pohledných. Využil přihrávky Hazarda a bez přípravy vypálil na zadní tyče, proti čemuž byl brankář bezmocný. Po návratu ze šaten se domácí opět odmlčeli a během pětatřiceti minut vyděsil gólmana jen Mertens.

Na konci osmé desetiminutovky o sobě dal vědět čerstvý Benteke podobným gólem jako předtím Lukaku. Ve vzdálenosti pětadvaceti metrů si nachystal míč na pravačku a poslal jej přesně k tyči. Yariho Verschaerena poté podrazil ve vápně a faulovaný sám nařízenou penaltu proměnil.

Poslední hřebíček do rakve zatloukl Timothy Castagne, jenž využil centr zastavený obráncem a pohodlně kopl míč za gólmanova záda. Belgie tak nadále opanuje tabulku bez ztráty s jediným obdrženým gólem, San Marino je naopak bez bodu i branky.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, fullmatchesandshows.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6-0

Reagovat
Elmas

5:0

Reagovat
EverlastD

9:0

Reagovat
Elmas

Reagovat
vanGomm

kurz 1,00 Že to vůbec vypisují.

Reagovat
Shevchenko

Nevypisují.

Reagovat
vanGomm

Tak to chválím.Ono už ale to 1,01,nebo 1,02 mě příjde no raději bez komentáře.Ale tady koukám nahoře u zápasu mají 1,00-45,00-50,00 ale asi se jedná o překlep.

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele