Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina I, 10. kolo
19.11.2019 20:45 CET
6 : 1
(4:1)

Reportáž

Belgie zničila Kypr a zůstala stoprocentní

Deset zápasů, deset vítězství. S takovou bilancí zakončili fotbalisté Belgie kvalifikaci na mistrovství Evropy. Na její závěr si poradili s Kyprem, přestože po Ioannouově trefě prohrávali. Po dvou gólech vstřelili De Bruyne a Benteke, vedle Carrascova gólu padl také jeden vlastní.

Jako první zahrozili domácí. Carrasco bravurním pasem našel před bránou Vanakena, ten však mířil moc vysoko. To ostrované potrestali. Nicholas Ioannou vysithl na polovině hřiště přihrávku a štrádoval si to až do pokutového území. Trojice obránců jej marně stíhala a kyperský stoper ranou ke vzdálenější tyči otevřel skóre utkání.

Jenže z vedení se jeho tým neradoval dlouho. Už o dvě minuty později. De Bruyneho centr propadl až skoro do zámezí, ještě jej ale zachránil Carrasco a vrátil balón do ohně. Tam po předchozím souboji ležel Christian Benteke, který i v krkolomné pozici dokázal dostat míč do sítě.

Kuriózně vsítili Belgičané i vedoucí branku. Obrana soupeře zažehnala nebezpečný centr a odhlavičkovala kulatý nesmysl za vápno. Tam jej z první poslal mezi tři tyče Kevin De Bruyne, jemuž se sice rána nepovedla, avšak po dvou odrazech o zem propadla brankáři za záda.

Středopolař s číslem 7 na zádech byl i nadále při chuti. Carrasco mu dal míč pod sebe na hranici velkého vápna, kde se s ním De Bruyne otočil a z druhého dotyku vypálil po zemi na vzdálenější tyč - úspěšně. Ještě před poločasem vysunul Hazarda, který z pravé strany odcentroval na Yannicka Carrasca, jemuž nečinilo problém uklidit balón do sítě.

I po přestávce Kypřané pokračovali v usnadňování cesty za vítězstvím soupeři. Po padesáti minutách Hazard dával přízemní pas na malé vápno, odkud si i přes relativní klid poslal míč pod víko Kypros Christoforou. Poslední slovo měl Christian Benteke, který využil De Bruyneho pobídky a s obráncem na zádech překonal strážce svatyně.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, fullmatchesandshows.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
Elmas

6:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele