Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina I, 3. kolo
08.06.2019 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Belgie po perfektním startu jasně porazila Kazachstán

Další favorit si poradil a nasázel soupeři opět tři branky. Pro Kazachstán s jeho trenérem Michalem Bílkem výlet do Belgie moc dobře nedopadl, protože se hosté vrací domů s přídělem tří gólů. O ty se postarali Mertens, Castagne a Lukaku.

O tom, kdo bude favoritem tohoto utkání, nemohlo být nejmenších pochyb. A že Belgie potvrdila úlohu jasného lídra, svědčí například statistika střel na bránu. Zatímco Belgie vystřelila dvanáctkrát přesně na bránu stráženou Dmytrem Nepogodovem, Kazachstán se zmohl na jednu jedinou střelu, s níž ještě brankář Thibaut Courtois neměl větší potíže.

Od prvních minut se brankář Nepogodov a jeho obránci museli pořádně otáčet, aby dokázali alespoň minimalizovat útočné akce Belgičanů. První zakončení si připsal naskakující Dries Mertens, který však skvělý pas ze strany nevyužil. Následně Nepogodov musel vyrážet rány Kevina De Bruyneho a Axela Witsela. O dvě minuty později už se však ani on nechytal. Kolmou přihrávku z pravé strany obdržel na penaltovém puntíku Dries Mertens, který s pomocí výrazné teče obránce překonal kazašského brankáře.

Jenže to nebylo všechno. Aby se Kazachstán náhodou nestačil vzpamatovat a nezačal hrát, Belgie udeřila ještě jednou. O pouhé tři minuty později rozjel Dries Mertens italskou spolupráci s Timothym Castagnem, který perfektní hlavičkou do protipohybu zakončil na zadní tyč - 2:0.

Brankář Nepogodov musel neustále tahat svoji obranu z problémů. Nejprve zakročil proti Lukakuovi, následně na zadní tyči nikdo nehlídal Driese Mertense. V nastaveném čase neuspěl ani záložník Man City De Bruyne, jemuž zkazilo radost z gólu břevno. Belgičané dopřáli soupeři chvíli klidu v šatně, ale hned po návratu znovu skórovali. Mertens proběhl až do vápna a trefil tyč. Od ní se balon odrazil k pohotovému Romelu Lukakuovi, který jej ihned doklepl do sítě.

Další ranou brankáře Kazachstánu v posledních deseti minutách vyzkoušel Eden Hazard, zatímco v dalším pokusu o navýšení skóre se ukázal Dries Mertens. Zkušený útočník v nastaveném čase ještě mohl zvýšit, jenže ranou z první asi z dvaceti metrů mířil jen těsně vedle brány.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele