Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina J, 5. kolo
05.09.2019 18:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Italové díky Belottimu otočili utkání s Arménií

Arménie se sice na domácí půdě v Jerevanu brzy dostala do vedení, jenže ani to jí k výhře nad Italy nestačilo. Hostující favorit především díky dvěma trefám kanonýra Belottiho otočil skóre a slaví další jasnou výhru.

Prvním čtvrtečním duelem v rámci nového bloku kvalifikačních utkání se stal duel mezi Arménií a Italy. Speciální duel čekal především na domácího kapitána Henrika Mchitarja-na, který si od nové sezony zvyká na angažmá v hlavním městě Itálie. Dnes měl možnost ukázat se budoucím protihráčům jako Donnarumma, Bonucci, Barella nebo Chiesa s Belottim, stejně jako otestovat budoucího spoluhráče Florenziho.

Brankář Hajrapetjan dobře věděl, že ho nečeká nic snadného a že jeho zkušenosti i schopnosti budou řádně vyzkoušeny. Delší dobu se ale Italové nemohli dostat ani na do-střel jeho brány. A pak přišel šok.

V 11. minutě totiž Arménie podnikla rychlý kontr do nezformované a ustupující obrany Italů. Pak stačila jedna přesná nahrávka na nabíhajícího útočníka Alexandera Karapetja-na a problém byl na světě. Nikdo z bránících hráčů se k němu nestáhl včas a brankář Donnarumma na zadní tyči nezasáhl vůbec přesvědčivě - 1:0.

Takový vývoj samozřejmě Italové jako velcí favorité utkání vůbec nečekali. A trvalo jim, než z toho šoku vystřízlivěli. Ve 23. minutě to zkoušel z otočky Federico Bernardeschi a s jeho ránou měl brankář Hajrapetjan problémy. Itálie každopádně zrychlila a její akce se stávaly čím dál tím nebezpečnějšími.

Do půlhodiny hry se její šance promítly i do skóre. Postaral se o to především obránce Emerson, který na straně umotal protihráče a poslal do vápna přesný centr na zadní tyč. Tam si naběhl bomber Turína Andrea Belotti a srovnal do poloprázdné brány - 1:1.

Krátce před koncem první půle Barella naservíroval parádní pas na Belottiho, který těsně minul vzdálenější tyč. Domácí si vývoj utkání v podstatě sami zkomplikovali. V nastavení totiž Alexander Karapetjan ve výskoku udeřil loktem Bonucciho a po druhé žluté kartě byl vyloučen!

Italové náhle vycítili šanci a zapnuli na plný plyn. Ještě do konce prvního poločasu se dnes velmi aktivní Belotti dostal do vápna a minul v dobré pozici tyč. Po hodině hry proká-zal trenér Mancini výborný instinkt a nasadil do hry Lorenza Pellegriniho. Mladý záložník se mu odvděčil po pár minutách na hřišti, protože v obtížné pozici dokázal trknout do míče hlavou a usměrnit Bonucciho pas do brány!

A aby nebylo o vítězi žádných pochyb, Italové vzápětí udeřili potřetí. V 80. minutě obrana Arménie neuhlídala Andreu Belottiho, který si výborně pokryl míč a se štěstím dokázal prostřelit bezradného brankáře Hajrapetjana.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com, goal.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
FabioBazzani

FORZA AZZURRI!

Reagovat
Largo

Reagovat
Pharrell

Reagovat
The Krupy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele