Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina A, 5. kolo
07.09.2019 18:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Anglie díky Kaneově hattricku snadno porazila Bulharsko

Angličané vyprovodili Bulhary čtyřmi góly a největší zásluhu na jejich ofenzivním představen měl hrotový útočník Harry Kane. Opora Tottenhamu Hotspur si připsala hattrick, k čemuž jí pomohly i dvě proměněné penalty.

Bulhaři to ve Wembley vůbec neměli snadné, když se na ně od začátku vrhli hráči světové třídy jako Kane, Rashford, Sterling nebo Henderson. Brankáři Ilijevovi muselo být už při čtení základní jedenáctky jasné, že ho čekají hodně náročné okamžiky a že se dnes maximálně zapotí.

Jako by s tím Bulhaři počítali a hned od začátku spustili akci parkování. Po patnácti minutách nepovedený Roseův centr skončil někde na hranici vápna, kde jej z voleje ambiciózně napálil Jordan Henderson. Jeho pokus však skončil mimo bránu. Bezgólový stav ale netrval příliš dlouho.

Diváci dopili druhou pintu, když Anglie vedla. Raheemu Sterlingovi skončila u nohou nepřesná rozehrávka gólmana Ilijeva, který si tuhle akci rozhodně za rámeček nedá. Pak už bylo pro křídelníka Citizens snadné dostat míč do druhé vlny na neobsazeného Harryho Kanea, který si s tím poradil po svém - 1:0 pro Angličany.

Ne že by se Bulhaři nesnažili, třeba hlavička veterána Ivelina Popova brankáře Jordana Pickforda docela vylekala. Ale byly to spíš ojedinělé výkřiky do tmy. Anglie naopak provozovala trva-lý tlak plný sebevědomých kombinací. Kane pak uzavřel první půli nepřesným zakončením po nacvičeném signálu.

Na hrotu Bulharska se vyskytoval naturalizovaný útočník Wanderson, který se hned ve 48. minutě dostal do dobré šance. Sám před brankářem Pickfordem však neuspěl a napálil z levého úhlu jen svého soupeře. Hned o další minutu později fauloval ve vlastním vápně Rashforda Bodurov a sudímu Guidovi nezbylo, než pískat penaltu. K ní se postavil Harry Kane a vsítil svou druhou branku v utkání.

Úvod do druhé půle vyšel Angličanům fantasticky a jen o šest minut později bylo jasné, že se rýsuje debakl. Po svižné akci se v situaci tři na jednoho zachoval nesobecky Kane, který před prázdnou brankou našel spoluhráče Raheema Sterlinga. Ten už nemohl minout a bylo to o tři.

Trenér Southgate mohl být s výkonem svého týmu naprosto spokojen a rozhodl se dát šanci mladým puškám. Příležitost dostali Mason Mount nebo Jadon Sancho. Jejich hlad a pohyb byl pro soupeře velkým problém. Tím spíš, že Bulhaři začali vypadat velmi unaveně.

Byla z nich vidět i frustrace, kterou dokonale demonstroval Dimitrov. Ten dvacet minut před koncem zbytečně a surově kopl do pronikajícího Kanea a Albion kopal další penaltu. K ní se postavil opět Kane a opět suverénně proměnil. Skóre už zůstalo neměnné, protože Rashford v samém závěru napálil brankáře Ilijeva jen do obličeje.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele