12. kolo
12.11.2023 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslavující Jonathan Gradit a Ruben Aguilar (© AFP)

Evropské tažení ovlivnilo francouzský šlágr. Unavené střelce v Lens vysvobodil až pozdní gól

Hráči Lens zvítězili ve 12. kole Ligue 1 před vlastními fanoušky nad Marseille 1:0. Souboj dvou účastníků pohárové Evropy dlouho směřoval k bezbrankové remíze, kterou by vzájemné střetnutí nabídlo poprvé od roku 2004. Jediným brankářem, jenž udržel čisté konto, se však nakonec stal domácí Brice Samba, jemuž se to povedlo v ligovém duelu už počtvrté za sebou. V 90. minutě totiž rozhodl očekávaný střet druhého a třetího celku minulé sezony sváteční střelec Jonathan Gradit.

Do duelu dvou tabulkových sousedů vstupovalo v o poznání lepší formě domácí Lens. Racing Club totiž po rozpačitém úvodu sezony nepoznal chuť porážky šest ligových zápasů v řadě. Jeho soupeř z jihu Francie se naopak tabulkou propadal, z předešlých pěti utkání hned třikrát prohrál, nutno však dodat, že všechny porážky zaznamenal s top trojkou. I přes stejný počet bodů na tom byla ale stále lépe Marseille, která měla utkání k dobru.

Úvod utkání patřil obranám obou celků, neboť ani jeden z týmů se nemohl probojovat přes defenzivní blok svého soupeře. Až v 18. minutě si na centrovaný balon šikovně naběhl Kevin Danso, svou hlavičku ovšem poslal nad břevno. Před půlhodinou hry se s míčem až k zakončení prodral Elye Wahi, avšak ani on nezamířil mezi tři tyče. Domácí celek zaznamenal v první půli sice více střeleckých pokusů, ale nenašel se nikdo, kdo by dokázal vypálit přesně na bránu.

Hráči si svá mířidla nezvládli srovnat ani během poločasové přestávky, což ukázal Amine Harit, jenž se sice pořádně opřel do míče, nicméně jeho projektil prosvištěl vedle pravé tyče. První střelecký pokus letící na bránu přišel až v 54. minutě, Sambu nijak zvlášť ovšem neohrozil. Dlouho se hrálo bez šance, ta přišla zhruba čtvrthodinu před koncem, když si na centr naskočil Neil El Aynaoui, ale i on zamířil vedle. V 78. minutě si první zákrok připsal i Pau López, znovu se však nejednalo o nebezpečné zakončení. V samém závěru přišlo tedy překvapení, když si na rohový kop naskočil Gradit a zajistil Racing Clubu vítězství.

Lens tak potvrdilo stoupající formu a od svého soupeře se v tabulce odpoutalo. Na tento úspěch bude chtít navázat po reprezentační pauze 25. listopadu proti Clermontu, Marseille ve stejný den vyzve Štrasburk.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele