19. kolo
27.01.2024 21:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Pierre-Emerick Aubameyang (© AFP)

Monako navzdory dvěma vyloučeným hráčům získalo v Marseille bod

Monako remizovalo ve šlágru 19. kola Ligue 1 na hřišti Marseille 2:2. Skvěle rozehraný duel po trefě Wissama Ben Yeddera Knížatům výrazně zkomplikoval Guillermo Maripán, jenž byl v 11. minutě vyloučen. Olympionici početní převahu využili ke srovnání, hosté si ale ještě před pauzou vzali vedení zpět. Konečné skóre tak atraktivnímu duelu dodal až po změně stran vyrovnávací trefou Leonardo Balerdi. Stav utkání již nezměnila ani další červená karta pro hosty z 87. minuty.

Ligue 1 se na dva týdny zastavila, což nevadilo ani jednomu z velkoklubů francouzského fotbalu. Marseille totiž těsně před touto pauzou remizovala doma se Štrasburkem a Monako na svém stadionu dokonce padlo s Reims. Knížecímu celku se od začátku prosince obecně dařilo spíše na hřištích soupeřů, což potvrdil i pohárový duel v Rodez. Propad formy Olympioniků naopak v Coupe de France pokračoval, když nestačili na Rennes.

Marseille nezačala dobře ani tento duel, jelikož už v sedmé minutě prohrávala po brance Ben Yeddera. Francouzský útočník si naběhl na skákavý pas Aleksandra Golovina a levou nohou zhruba z hranice vápna ho pohotově usměrnil na vzdálenější tyč. Již o čtyři minuty později si hosté dobře rozehraný zápas výrazně zkomplikovali. Maripán nedovoleně zastavil unikajícího Vitinhu a hlavní sudí okamžitě vytáhl červenou kartu. Olympionici přesilovku poprvé zužitkovali ve 39. minutě, kdy Pierre-Emerick Aubameyang zůstal sám před odkrytou částí brány a poté, co se míč odrazil od tyče, ho doklepl i přes hlavu gólmana do sítě. Knížecí klub odpověděl ve čtvrté minutě nastavení. I přes početní nevýhodu se po Ben Yedderově přihrávce prosadil mladý záložník Maghnes Akliouche.

V 50. minutě bylo znovu vyrovnáno po krásné trefě Balerdiho. Domácí obránce napřáhl z dálky a míč poslal do vzdálenějšího dolního rohu, čímž nedal Phillipu Köhnovi šanci zasáhnout. Strhnout vedení poprvé na stranu jihofrancouzského celku mohl Aubameyang, jenž z hranice pokutového území střílel nebezpečně k levé tyči, ale Köhn tentokrát vytáhl skvělý zákrok a změnu skóre nepřipustil. Krátce nato svůj tým podržel Pau López, když vyrazil těžkou ránu z dálky a poradil si i s následnou dorážkou Ben Yeddera. V 87. minutě obdržel Denis Zakaria druhou žlutou kartu, a hosté tak rázem dohrávali v devíti. Ani to však nestačilo Marseille k zisku všech bodů.

Už čtvrtý z posledních šesti vzájemných duelů hraných na Stade Vélodrome tak skončil remízou. Marseille se v příštím kole představí 4. února v Lyonu, Monako tentýž den přivítá Le Havre.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele