9. kolo
21.10.2023 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Evann Guessand (© AFP)

Bitvu o jih Francie svázala nervozita. Nice si vytáhlo vítěznou kartu díky nadějnému žolíkovi

Fotbalisté Nice vyhráli v devátém kole Ligue 1 před vlastními fanoušky nad Marseille 1:0 a zůstávají nadále v nejvyšší francouzské soutěži neporaženi. Ani jeden z týmů nezískal v průběhu utkání optickou převahu, v 80. minutě si však hosté nepohlídali střídajícího Evanna Guessanda, který rozhodl. V čase jeho gólu již Olympionici dohrávali v oslabení, když byl krátce před inkasovanou brankou vyloučen po dvou slepených žlutých kartách Leonardo Balerdi. Orli ve zbytku duelu vedení udrželi a i díky čtvrtému čistému kontu v řadě poskočili zpět na první příčku tabulky.

Po neuspokojivé deváté pozici v minulé sezoně jen málokdo předpokládal, že po osmi zápasech nového ročníku bude Nice bez jediné porážky na druhé příčce. Les Aiglons ovšem předváděli velmi sympatické výkony, na které chtěli navázat i proti Marseille. Hosté mohli využít dvoutýdenní reprezentační pauzu na seznámení s novým herním stylem, který přinesl Gennaro Gattuso. Pod jeho vedením Olympionici jednou padli a v minulém kole vyzráli na Le Havre.

Od samého začátku byli fanoušci svědky opatrné hry, kdy se ani jedna ze stran zbytečně nehnala vpřed. Oba týmy se po většinu prvního poločasu vyskytovaly v okolí středu hřiště a jakýkoliv náznak šance byl okamžitě zastaven obranou. Až ve 26. minutě probral diváky Ismaïla Sarr, když se zjevil sám před brankářem a propálil jej, nicméně se nacházel v ofsajdu, a gól tak neplatil. Před koncem poločasu vybojoval balon Renan Lodi a vystřelil tvrdě k tyči, ovšem Marcin Bulka pokus vytěsnil.

Nástup do druhé půle byl opět opatrnější. První velká šance přišla až po 60. minutě, hned však mohla skončit gólem. Skvělý náběh předvedl Sarr, nicméně jeho zakončení těsně minulo pravou tyč. Vzápětí byla Bulkova brána znovu v ohrožení. Na centr si vyskočil Amine Harit, avšak Polák skvělým zákrokem udržel čisté konto. Ani Pierre-Emerick Aubameyang nezvládl poslat Olympique do vedení. Po přesné přihrávce se ocitl sám proti gólmanovi, dokonce jej i překonal, ale míč skončil na tyči. Problém pro hosty přišel v 78. minutě, kdy druhou žlutou kartu viděl Balerdi. O chvíli později si naskočil na letící balon Guessand a hlavou zamířil přesně. Jedinečnou příležitost v závěru spálil Iliman Ndiaye, když ze strany pálil vedle vzdálenější tyče.

Nice tak potvrdilo výbornou formu a získalo další tři body. V následujícím kole se 27. října střetne s Clermontem, Marseille vyzve o dva dny později na souboj Lyon.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele