19. kolo
27.01.2024 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Evann Guessand (© AFP)

Méty si vylámaly zuby na nejsilnější zbrani Nice a pošesté v řadě padly

Fotbalisté Nice zvítězili v 19. kole Ligue 1 nad Métami 1:0. Dominantní družina mladého trenéra Francesca Farioliho pořádně zahrozila až na konci první půle a gólu se dokonce dočkala až v 76. minutě, kdy proměnil penaltu Evann Guessand. To Orlům stačilo k plnému bodovému zisku, opět se totiž v plné kráse ukázala jejich nejsilnější disciplína, a to defenziva. Les Grenats tak prodloužili sérii porážek na šest po sobě jdoucích duelů, během nichž navíc jen jednou skórovali.

Hráči Nice po skvělé sérii bez porážky, která trvala do startu prosince, začali mírně zpomalovat, což vyústilo ve tři prohry z posledních pěti ligových duelů. Stále však Orli s pouhými 11 inkasovanými góly drželi nejlepší obranu v celé lize a také druhé místo v tabulce. Po vítězství ve francouzském poháru na ně čekaly Méty. Ty se naopak velmi silně trápily, když prohrály šest soutěžních střetnutí po sobě.

Už v 11. minutě mohla být k vidění penalta pro domácí, nicméně brankář Alexandre Oukidja stihl stáhnout ruce, tudíž hlavní rozhodčí nakonec na bílý bod neukázala. Na druhé straně mohl krátce před odehráním půlhodiny otevřít skóre Fali Candé, jehož pokus z přímého kopu ovšem prosvištěl těsně nad brankou. Les Aiglons hráli po celou dobu svou typickou hru, kdy drželi míč na kopačkách. Defenziva hostí je během první půle do žádné větší šance nepustila až do 40. minuty, kdy hlavou po rohovém kopu zahrozil Khépren Thuram, avšak Oukidja byl na jeho zakončení připraven.

Na obrazu hry se nezměnilo nic ani po změně stran. Fotbalisté v pruhovaných dresech stále okupovali prostor okolo pokutového území nováčka soutěže, jenže žádné větší nebezpečí z toho pro Oukidju dlouho neplynulo. Také proto Dante ztratil trpělivost a zkusil vypálit z pořádné dálky, ale silnější levou nohou pouze pozdravil fanoušky. Střelecké prokletí prolomil až v 76. minutě Guessand, když nařízený pokutový kop poslal do pravého dolního rohu.

Nice tak roli favorita na domácí půdě zvládlo a získalo tři body. Oba celky sehrají další ligový zápas 4. února. Orli se utkají s Brestem, Les Grenats změří síly s Lorientem.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele