4. kolo
01.09.2023 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Klukovina teenagera z Nantes domácí nerozhodila. Marseille proti oslabenému soupeři ztratila

Fotbalisté Marseille si ve čtvrtém kole Ligue 1 nedokázali poradit s oslabeným Nantes a po remíze 1:1 si připsali pouze bod. Hosté měli utkání fantasticky rozjeté, jelikož se už ve čtvrté minutě prosadil Ismaïla Sarr. Jen o pět minut později navíc viděl červenou kartu teprve 17letý Bastien Meupiyou, pro kterého to byl vůbec první zápas v dospělém fotbale. I přesto, že Olympionici hráli téměř celý duel v přesile, se nakonec ze tří bodů neradovali, jelikož před koncem první půle vyrovnal svým již čtvrtým gólem z pěti klání Mostafa Mohamed.

Především díky skvělému výkonu Mostafy Mohameda dokázalo Nantes zaskočit Monako, se kterým naposledy vybojovalo překvapivou remízu a získalo premiérový bod v novém ročníku soutěže. Knížecí klub zůstal i přes ztrátu na špici tabulky, kde jej doplnila Marseille, která si výhrou nad Brestem napravila pošramocené sebevědomí z nezvládnuté kvalifikace o Ligu mistrů. Olympique mohl navíc posilovat fakt, že na hřišti Kanárků prohrál naposledy téměř před pěti lety.

A už úvod utkání napovídal, že ani v tomto duelu se na Stade de la Beaujoire překvapení konat nebude. První nebezpečná střela Chancela Mbemby ve druhé minutě sice mířila nad bránu, o chvíli později už byl ale úspešný Sarr, který uvnitř vápna pumelicí na bližší tyč dorážel střelu Jordana Vereouta. Záhy však bylo pro domácí ještě hůře. Meupiyou totiž jako poslední hráč ve žlutém dresu hasil vlastní chybu při zpracování míče zatažením za dres unikajícího protihráče, za což v deváté minutě viděl červenou kartu. Početní nerovnováha ale paradoxně více ublížila Marseille, jejíž herní projev se značně zhoršil. To vyvrcholilo až srovnáním zásluhou Mostafy Mohameda, který ve 39. minutě z otočky v pádu pumelicí rozvlnil síť.

Ani po změně stran se Olympionici nedokázali dostat do většího tlaku, a vytvořit si tak nebezpečnější šance. Naopak do protiútoků se stále častěji hnali hráči Nantes, jejich snaha ale k většímu ohrožení brány soupeře také nevedla. Nebezpečnější šance tak začaly přicházet až v závěru utkání. Nejdříve musel Rémy Descamps zasahovat proti přízemní dělovce Jordana Veretouta, následně těsně minul bránu ranou zpoza vápna Mbemba. Očekávaného gólu se tak jediný francouzský vítěz Ligy mistrů nedočkal.

Nantes tak po Monaku dokázalo obrat o body i dalšího favorita. Na další překvapivou remízu se Kanárci pokusí navázat 17. září v Clermontu, Marseille se ve stejný den střetne s Toulouse.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele