1. kolo
13.08.2023 15:00 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

Wissam Ben Yedder (© AFP)

Monako na úvod sezony naplno bodovalo v Clermontu. Knížecí jízdu vedl Ben Yedder

Hráči Clermontu padli v prvním kole Ligue 1 na vlastním hřišti s Monakem 2:4. Do utkání sice vstoupil domácí celek skvěle, když si už v sedmé minutě připsal svou premiérovou branku mezi francouzskou smetánkou Mateusz Wieteska. Klub z Azurového pobřeží však stihl ještě do poločasu skóre otočit. Nejprve pohlednou kombinaci uzavřel přesným zakončením Vanderson a poté překlopil misky vah na stranu hostů obávaný kanonýr Wissam Ben Yedder. Stejný hráč pak skóroval v 70. minutě znovu, čímž zajistil knížecímu klubu úspěšný start do nového ročníku.

Pro Monako a jeho fanoušky přišla těsně před začátkem sezony velmi špatná zpráva, jelikož si útočník Breel Embolo přetrhl kolenní vazy, což jej vyřadilo ze hry na několik měsíců. Stále však byl hostující klub v prvním duelu proti Clermontu favoritem. Zdraví totiž i nadále sloužilo Ben Yedderovi, jenž měl být v letošním ročníku opět velkým tahounem týmu.

Domácí se favorita nezalekli a v úvodních minutách disponovali herní převahou. Tu dokonce proměnili ve vedoucí trefu, když se v sedmé minutě prosadil hlavou po rohovém kopu a mizerném zákroku Philippa Köhna polský obránce Wieteska. Odpověď hostů měl na noze Aleksandr Golovin o chvíli později, ale střelou z hranice vápna orazítkoval pouze tyč. Další příležitost Knížat už ale vyrovnávacím gólem skončila. Takumi Minamino připravil míč před odkrytou branku Vandersonovi, jenž bez problémů rozvlnil síť. Monako ještě před přestávkou otočilo skóre zásluhou Ben Yeddera, který jednoduše zužitkoval odražený míč v šestnáctce.

Druhá půle začala velkou šancí Clermontu, avšak razantní pokus Mehdiho Zeffaneho skončil pouze na tyči. V 53. minutě už ale Les Lanciers nedůraz v obraně hostů potrestali, když se po rychlém protiútoku prosadil s ledovým klidem Muhammed Cham. Celek z Azurového pobřeží se ale s remízovým stavem nespokojil a vzal si vedení zpět zásluhou kombinace po ose Vanderson - Ben Yedder. Domácí si v závěru dokázali vytvořit nadějné příležitosti, na gól a bodový zisk to ovšem nestačilo. Naopak hosté přidali v nastavení definitivní tečku zásluhou Maghnese Aklioucheho.

Monako tak v úvodu ligy nezaváhalo a odvezlo si plný počet bodů. Oba celky odehrají další zápas 20. srpna. Les Lanciers se utkají s Reims, knížecí klub vyzve Štrasburk.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele