28. kolo
19.03.2023 17:05 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Rennes (© AFP)

Rennes porazilo PSG i ve druhém vzájemném zápase

Obhájce titulu držel až do osmadvacátého kola domácí neporazitelnost. Jenže bretaňský soupeř opět potvrdil, že na něj umí zahrát. Rázem tedy v tabulce poskočil na pátou příčku a rozhodně si dodal sebevědomí do dalších střetnutí. Pařížský velkoklub navzdory čtvrté prohře nemá důvod k panice, jelikož náskok na čele zůstane minimálně sedmibodový.

Hosté byli v Parku princů aktivnější prakticky už od úvodního hvizdu. Odměněni mohl být po uplynutí otevírací desetiminutovky, jenže tečovaná střela Arnauda Kalimuenda skončila na boční síti. Po čtvrt hodině hry pálil Messi a Warmer Omari kvalitním obranným zákrokem vypomohl svému brankáři. Následně o kousek minul Kylian Mbappé.

Spolupráce kapitána úřadujících mistrů světa a nejlepšího střelce loňského šampionátu byla k vidění ve 26. minutě. Mbappé se ocitnul až příliš blízko na to, aby zvládnul přelobovat vyběhnuvšího Steva Mandandu. Lionel Messi to pak zkusil sám, a strážce hostující svatyně musel být zase pozorný, což platilo i po další ráně, kterou jeho směrem vyslal fotbalista, který se spolu s Jonathanem Davidem dělí o první pozici v tabulce kanonýrů.

V době, kdy už se pomalu všichni aktéři na hrací ploše viděli v šatně, udeřil Karl Toko Ekambi. Vítěz Afrického pohárů národů, jenž aktuálně v bretaňském klubu hostuje z Lyonu, si po zpracování centru od Benjamina Bourigeauda nic nedělal z toho, že se ocitnul v obležení dvou protihráčů, a na jeho přízemní skákavou střelu Gianluigi Donnarumma nedosáhnul - 0:1.

Snaha o případné rychlé vyrovnání vzala za své 180 minut po startu druhé půle. Chimuanya Ugochukwu přihrál z levé strany před bránu, kde zaspal jeden z obránců, čehož využil Arnaud Kalimuendo, a ten z hranice malého vápna rozvlnil síť - 0:2.

V 68. minutě mohl přidat pojistku Karl Toko Ekambi, kdyby o kousíček neminul. Mandanda si pak počínal úspěšně ve finální desetiminutovce, kdy za svá záda nepustil navštívenku z kopačky Marca Verrattiho. Nejen Messi a Mbappé, nýbrž ani jejich spoluhráčům tentokrát poté nebylo přáno, aby si připsali na konto byť jediný čestný zásah.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele