31. kolo
15.04.2023 21:00 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Vitinha (© AFP)

Vyloučení Abdula Sameda potopilo snahy Lens. PSG zvládlo šlágr kola, k titulu má blízko

Franck Haise, trenér Lens, hovořil před utkáním jasně. Pokud získá PSG tři body z tohoto souboje, bude o titulu rozhodnuto. A přesně k takovému scénáři nakonec došlo, parta kouče Christopheho Galtiera porazila průběžně druhý tým tabulky a utvořila si na čele devítibodový náskok. Nutno ale podotknout, že utkání notně ovlivnilo brzké vyloučení u hostující výběru.

Ve 13. minutě se Pařížané poprvé výrazněji ozvali, to když podél levé lajny unikl Mbappé, následně na hranici šestnáctky svou přihrávkou našel Messiho, který okamžitě vypálil, leč jeho pokus nakonec zamířil do bránícího Mediny.

O šest minut později pak přišel na řadu možná klíčový okamžik celého střetnutí. Abdul Samed totiž nešetrně přišlápl nohu Hakimimu a sudí Delajod vytáhl červenou kartu. Pochopitelně k velké nevoli hostující družiny, opakované záběry ovšem potvrdily, že tohle rozhodnutí nebylo vůbec přísné. Paradoxně se mimochodem jednalo o jediný karetní trest za celý zápas.

Chvilku trvalo, než se PSG dostalo během přesilovky do optimálního rozpoložení, ve 27. minutě se pokoušel pohnout bezgólovým stavem kupředu Nuno Mendes, který prošel středem hřiště až za pokutové území, jeho následné zakončení levačkou však skončilo pouze v zámezí. I v oslabení se uměli ozvat také Les Sang et Or ve 28. minutě, avšak Openda pálil jen do gólmana Donnarummy, přičemž i kdyby ho překonal, branka by stejně neplatila kvůli ofsajdu.

Ve 31. minutě už se poprvé v zápase přece třepotala branková síť, konkrétně ta za Sambou. Vitinha přiťukl míč nablízko k Mbappému, ten z otočky okamžitě a hlavně efektivně vystřelil a jeho přízemní pokus z pokutového území se odrazil od tyče a za brankovou čáru. Ve 37. minutě už Lens prohrávalo již o dva góly, to když Nuno Mendes přenechal merunu ve středu hrací plochy Vitinhovi, a ten pak svou dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě.

Ve 40. minutě pak bylo o vítězi tohoto duelu nadobro rozhodnuto. Messi si vyměnil rychle merunu s Mbappém, Francouz ji přitom spoluhráči vrátil opravdu výstavní patičkou, a Samba posléze mohl zase jen velmi stěží zasáhnout. Argentinec levačkou zacílil po zemi přesně na zadní tyčku.

Ve druhém poločase stačilo domácím už pouze hlídat pohodový náskok. Ačkoli nastala jistá komplikace pro Les Parisiens poté, co v 60. minutě proměnil Frankowski penaltu, jež byla nařízena za nedovolené hraní rukou ze strany Fabiána Ruize ve vlastním vápně, na víc se Lens nezmohlo. Hodně důležité vítězství zkrátka zůstalo v Parku princů.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele