29. kolo
02.04.2023 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Bradley Barcola (© AFP)

Zahozená penalta nebyla pro Lyon přílišným luxusem, minelu kapitána napravila mladá krev

Lyon ve 29. kole Ligue 1 vybojoval nad PSG v Parku princů velmi cennou výhru 1:0. Pařížané sice v prvním poločase herně dominovali, největší příležitost si však vypracovali hosté. Nabídnutou penaltou ale ve 39. minutě pohrdnul Alexandre Lacazette. Rozhodující zásah si po změně stran připsal 20letý forvard Bradley Barcola, jenž do zápasu naskočil z lavičky. Mistr ligy tak neodčinil ostudnou prohru z minulého kola a podruhé v řadě před vlastními diváky neskóroval.

Nálada v pařížském klubu nebyla vůbec dobrá. PSG totiž vypadlo z Ligy mistrů a v minulém kole padlo doma s Rennes. Mírné napětí sice uklidnila reprezentační přestávka, na lídra soutěže ovšem čekal další těžký úkol. Do cesty se mu totiž postavil Lyon, který během posledních dvou měsíců prohrál pouze jeden duel a dral se tabulkou směrem vzhůru. Pomáhal mu k tomu především jeho nejlepší střelec Lacazette, jenž se prosadil ve všech z posledních pěti klání, do kterých nastoupil.

V zápase, jenž byl kvůli dopravním komplikacím lyonského autobusu zpožděn o 10 minut, mohli jít Pařížané do brzkého vedení. Vitinha ovšem ze skvělé pozice ve vápně těsně přestřelil. Další tutovku spálil v deváté minutě Kylian Mbappé, jehož prudká rána zblízka prosvištěla jen těsně vedle brány. Hosté ve 39. minutě dostali po faulu gólmana Gianluigiho Donnarummy ve vápně jedinečnou příležitost ke skórování. Lacazette ovšem z penaltového puntíku zamířil po zemi jen do levé tyče.

Lyon se tak prvního zásahu dočkal až po návratu z kabin. Rozestoupenou defenzivu pařížského celku potrestal střídající Barcola, jenž zblízka zakončil na zadní tyč do protipohybu Donnarummy. Po pár sekundách na hřišti mohl zvýšit náskok střídající Moussa Dembélé, tentokrát byl však italský gólman připravený. Hráči PSG v závěru bojovali o dorovnání skóre, defenziva soupeře si však udržela po celé utkání velmi vysoký standard a těsné vedení ubránila.

PSG tak opět zaváhalo a již druhý zápas v řadě prohrálo. Následující duel odehraje 8. dubna, kdy se střetne s Nice, Lyon svede o den později bitvu s Rennes.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele