33. kolo
30.04.2023 17:05 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Bamba Dieng (© AFP)

Pařížané dávají čuchnout svým pronásledovatelům, nečekaně totiž podlehli Lorientu

Boj o titul není ve francouzské nejvyšší soutěži ještě zdaleka rozhodnutý. PSG totiž doma nečekaně klopýtlo a přenechalo všechny body Lorientu. Les Merlus přitom využili brzkého vyloučení Hakimiho a italského brankáře Donnarummu třikrát pokořili. Zároveň po pěti zápasech bez výhry zastavili svůj pád tabulkou.

Samozřejmě PSG má na čele Ligue 1 nadále nadějný náskok a pořád je považováno za hlavního favorita, nicméně Olympique Marseille i RC Lens mají příležitost z náskoku ukrojit a boj o titul udělat zajímavějším.

Cože se to v Parku princů vlastně událo? V 11. minutě pohrdlo PSG první šancí a nutno podotknout, že brankář Mvogo předvedl proti Mbappému výtečný zákrok. O čtyři minuty později pak Lorient nečekaně udeřil. Faivré už v šestnáctce prostrčil balón na volného Enza Le Féeho a ten překonal italského dlouhána v brance Pařížanů. Další pohroma stihla domácí celek o pět minut později. Hakimi šlapákem fauloval Brissarda a po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch.

Hrát proti PSG v početní převaze je sice výhoda a zodpovědnost zároveň. Že Lorient nečeká nic snadného se ukázalo ve 29. minutě, když Kylian Mbappé přišel k vyrovnávacímu gólu jako slepý k houslím. Mvogo se rozhodl rozehrát a hodil si balón na zem, vůbec však nezaregistroval Mbappého, který stál jen kousek od něj a jednoduše balón poslal do prázdné branky. Kuriózní branka znamenala vyrovnání.

Lorient si ale vzal vedení ještě v prvním poločase zpátky. Darlin Yongwa zakončil závar před brankou Donnarummy a z malého vápna prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Oslabení Pařížané ještě neřekli poslední slovo a ve druhém poločase měli šance na vyrovnání. Tu největší po hodině hry hlavičkující Sergio Ramos. O pár minut později selhal i Perrerira, když fantastický zákrok vytáhl Mvogo. Na druhé straně zase Enzo Le Fée technický obstřelem těsně minul. V Parku princů se brankové příležitosti kupily a čím více PSG otevíralo hru, tím více se naskytovaly Lorientu protiútoky. Branka Bamby Dienga pět minut před koncem kvůli ofsajdu neplatila, ale Les Merlus to nemuselo mrzet. Stejný hráč za chvíli postupoval v brejku sám na branku a Donnarummu už podle pravidel nadvakrát překonal. S Paříží bylo definitivně ámen a Lorient poněkud nečekaně zastavil svůj pád tabulkou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele