27. kolo
12.03.2023 20:45 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Alexis Sánchez (© AFP)

Oslabená Marseille ztratila v samotném závěru dvougólové vedení a se Štrasburkem pouze remizovala

Tohle nedobré zaváhání pochopitelně hraje do karet především vedoucímu PSG, které má na čele tabulky desetibodový náskok, zatímco třetí Lens se na klub z přístavního města přiblížilo na rozdíl pouhých dvou bodíků. Za remízu jsou ovšem rádi i na francouzsko-německé hranici, jelikož tamní Racing díky ní a zásluhou lepšího skóre setrvá nad sestupovým pásmem.

Už v 6. minutě zahrozil Habib Diallo, když vyzkoušel pozornost Paua Lópeze. Minisouboj obou borců se opakoval za deset minutek znovu a opět z něj vyšel lépe domácí gólman. Na opačném pólu pobídnul Sead Kolašinac kolegu Ruslana Malinovskiho, jehož rána šla nad břevno. Thomas Delaine záhy využil zaváhání protihráče, jenže svoje sólo zhruba o padesát čísel nedotáhnul do zdárného konce.

Hned při další akci si aktivní Diallo zaběhnul za obranu, kde jej dostal na zem Leonardo Balerdi, jemuž Jérémie Pignard bez dlouhého rozmýšlení ukázal červenou kartu. Velká komplikace, leč fotbalisté hájící barvy OM se jí nechtěli nechat rozhodit. Důležité bylo, že úvodní dějství dohráli bez jakéhokoli dalšího karambolu.

Tři minutky po startu toho druhého mohli jít do vedení. Malinovského přímý kop ze dvaceti metrů Matz Sels jenom vyrazil k nohám Chancela Mbemby, jenž z bezprostřední blízkosti zaznamenal svou čtvrtou branku v sezoně - 1:0. Není divu, že na Stade Vélodrome zavládlo všeobecné nadšení. Čtvrthodiny před vypršením řádné hrací doby bylo ještě veseleji, neboť Alexise Sáncheze fauloval Frédéric Guilbert.

Sám faulovaný zamířil pravačkou po své levé ruce, zatímco muž v rukavicích skákal na opačnou stranu - 2:0. V ten moment by si na Antonettiho výběr vsadil málokdo. Jednašedesátiletý kouč svého času pozvedl Mety a teď má nakročeno k tomu, aby mezi elitou udržel Štrasburk. V 83. minutě ještě střídající Eric Bailly předvedl kvalitní obranný zákrok.

V minutě devětaosmdesáté však reprezentant Pobřeží slonoviny odehrál na roh, po kterém se míč odrazil k Jean-Eudesovi Aholouovi, jenž z první přehodil strážce domácí svatyně - 2:1. Hned po rozehrávce se hráči Racingu dostali k soupeřově šestnáctce Ibrahima Sissoko si všimnul autora předchozí trefy, kterak si nabíhá k pokutovému území, a tak mu adresoval balon, který Aholou z voleje nekompromisně poslal na bránu. Díky odrazu od břevna přinesla tahle výstavní bomba vyrovnání na konečných 2:2.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele