21. kolo
01.02.2023 21:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Lionel Messi (© AFP)

PSG zabralo a z Montpellieru odváží všechny tři body

Obhájce titulu ztratil o víkendu v zápase s Remeší vítězství až v nastaveném čase. Tentokrát však šel za úspěchem o poznání odhodlaněji, takže ani nevadilo, že si Kylian Mbappé vybral slabší chvilky. Po jednadvaceti kolech mají Pařížané na čele pětibodový náskok, kdežto MHSC neopustí čtrnáctou pozici.

V 6. minutě stáhnul Téji Savanier hrozícího Lionela Messiho a PSG dostalo příležitost zahrávat přímý volný kop. Po centru hvězdného Argentince fauloval Christopher Julien ve vápně Sergia Ramose a rozhodčí Jérémie Pingnard ukázal na penaltový puntík. Mbappé střílel po své levé ruce, přičemž tenhle úmysl mu Benjamin Lecomte přečetl.

Jenže jednatřicetiletému brankáři nepomohli obránci, protože vběhli do vápna až příliš brzy. "Pětka" se tedy opakovala. Mbappé to tentokrát zkusil na opačnou stranu, kde muž v rukavicích vyrážel na tyč, od níž se balon odrazil zpátky k nejlepšímu kanonýrovi uplynulého mistrovství světa, který dorážku neuvěřitelně nasměroval nad.

V závěru úvodní dvacetiminutovky centroval Messi na Danila Pereiru, který nedokázal zajistit svému týmu vedení. Po půlhodině hry se k přímému volnému kopu postavil Savanier, ale vytříbenou kopací techniku tentokrát nepotvrdil. Ve 35. minutě propadnul míč k Messimu, jehož oblouček nedokázal zkrotit Kiki Kouyaté. Branka však nemohla platit pro ofsajd.

Hostující hráč s třicítkou na dresu se po změně stran uvedl střelou do boční sítě. V 53. minutě se meruna odrazila k Achrafu Hakimimu, jehož rána zapadla přesně pod břevno. Bohužel pro Christophera Galtiera a spol. se ukázalo, že během akce došlo k ofsajdu jednoho z útočících hráčů.

Už za 120 sekund marocký obránce znovu zaměstnal Lecomteho, který vyrazil balon tak, že jej Hugo Ekitike (zraněného Mbappého vystřídal už po dvaceti minutách) posunul na Fabiána Ruize, jehož zakončení vnějším nártem levé nohy nedokázal zastavit ani na čáře se pohybující Kouyaté - 0:1. V 65. minutě zatoužil po pojistce Lionel Messi a domácí jednička raději vyrážela do bezpečí.

Sedminásobný vítěz Zlatého míče se dočkal až v 72. minutě, když si naběhnul na hranici malého vápna, kam mu adresoval přihrávku autor první trefy. Rodák z Rosaria si v rychlosti stihnul přehodit merunu z pravačky na levačku a vše posichroval zakončením k pravé tyči - 0:2. Warren Zaïre-Emery mohl přidat třetí hřebíček, kdyby jej skvěle nevychytal Lecomte, jenž si poradil i s další Messiho navštívenkou.

V 89. minutě vrátil Stephy Mavididi na hranici šestnáctky trochu neplánovaně Arnaudu Nordinovi, za jehož střelou k levé tyči se Gianluigi Donnarumma stačil pouze ohlédnout - 1:2.

Hned po rozehrávce vezl další pohromu Mavididi, leč cílil akorát do boční sítě. Velká škoda pro La Paillade. Tím spíše, že ve druhé nastavené minutě volil teprve šestnáctiletý Warren Zaïre-Emery po seběhnutí z pravé strany razantní střelu, na kterou nešlo dosáhnout - 1:3. V poslední minutě ještě musel italský brankář lapit pokus, který jeho směrem vyslal Savanier.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele