36. kolo
20.05.2023 17:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Oslavující Jordan Ferri (© AFP)

Nantes nadále v problémech. Po domácí prohře s MHSC musí doufat v zaváhání konkurence

Kvalitou kádru mají Les Canaris rozhodně na to, aby se pohybovali v klidném středu tabulky. Místo toho utrpěli debakl 1:5 ve finále Coupe de France a po dvou letech zase bojují o udržení. Do karet by jim mohl hrát fakt, že Auxerre hraje v tomto kole proti PSG. Zato Montpellier má nakročeno k tomu, aby zakončil aktuální ročník na lepším než loňském třináctém místě.

Jedním z hráčů bretaňského klubu, který si de facto po celou sezonu udržuje stabilně dobrou formu, je opět Ludovic Blas. V 5. minutě se dostal do velice slibné šance, kterou ale proměnit nedokázal. Ještě v téže desetiminutovce zkusil štěstí Jean-Charles Castelletto a Benjamin Lecomte byl podruhé pozorný, byť tentokrát mohl děkovat Mostafovi Mohamedovi, který mimochodem už po pěti minutách nahradil zraněného Andyho Delorta, že svou dorážku nasměroval mimo.

Úspěšný nebyl ani Samuel Moutoussamy, protože našel akorát náruč soupeřovy jedničky. Ve 20. minutě přišla znovu řada na Blase, jenže skóre se znovu neměnilo. Pierre Aristouy se na lavičce nemohl zaradovat ani po chytré patičce Andreie Girotta. Zato v minutě osmatřicáté schoval obličej do dlaní, protože Téji Savanier hlavou vyslal na zteč Jordana Ferriho, jehož přízemní zakončení přineslo ovoce - 0:1.

V nastaveném čase šel Arnaud Nordin sám na Lafonta. Sice jej dokázal překonat, pískal se nicméně ofsajd, takže domácí vstupovali do druhé půle s vědomím toho, že jim k vyrovnání stačí jediný zásah. Plány však dostaly trhliny hned po 120 sekundách, neboť Joris Chotard oslovil přes celou šíři hřiště Nordina, jenž si balon mírně zaseknul a následně pálil z jedenácti metrů k levé tyči - 0:2.

Podobná akce se stejným zakončovatelem byla k vidění po hodině hry, tentokrát však strážce svatyně nekapituloval. V 64. minutě vymyslel pěkný lob Blas, za Lecomtem se síť sice rozvlnila, bohužel pro většinu příznivců a příznivkyň na Stade de la Beaujoire pouze svrchu. Moses Simon pak minul, tečovaná Nordinova střela nebyla posléze pro Lafonta velkým nebezpečím.

Gólovou tečku za utkáním udělal v 89. minutě Falaye Sacko. Malijský reprezentant měl před bránou po Chotardově pobídce moře prostoru na to, aby přízemní střelou otevřel v této sezoně svůj střelecký účet - 0:3.

Michel Der Zakarian musel mít na lavičce MHSC rozpačité pocity, jelikož Nantes v minulosti vedl. Borci ve žlutém se nedočkali ani snížení, protože Simonův zásah nemohl platit z toho důvodu, že míč předtím opustil hrací plochu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Gepiiik

Rozhodně výhra Nantes.... Tohle je jejich zápas o všechno... v příštím kole hrají proti Lille a tam se moc nepředpokládá že by ještě jako hosté urvali nějaké body... a poslední zápas je sice proti Angers ale 3 body ze 3 zápasů by stačilo na udržení pouze v případě že by Auxerre ve zbylých 3 zápasech ani jednou nevyhráli. Nedokážu si představit, že by Nantes s hráči jako Blas, Simon, Lafont.... měli hrát 2. Ligu. Pokud zvládnou porazit Montpellier a v posledním zápase vyhrají nad Angers mají zaručeno udržení protože moc se nepředpokládá že by Auxerre bralo body proti týmům jako PSG či Lens... jediná šance je venku porazit Toulouse což taky nebude vůbec lehký zápas. Takže v tomto zápase hraje Nantes naprosto o vše. Můj tip 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele