18. kolo
11.01.2023 21:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Breel Embolo v souboji s Vitem Mannonem (© AFP)

Monaco na poslední chvíli zachránilo remízu s Lorientem

Les Merlus dokázali během 120 sekund otočit nepříznivý stav, nicméně pátou výhru na svém Stade du Moustoir neoslavili, protože v samotném závěru obrana neuhlídala Wissama Ben Yeddera, jenž se osmým zásahem v ročníku postaral o dělbu bodů.

Ve 4. minutě se rozehrávky standardní situace chopil Guillermo Maripán. Kopnul ji velmi dobře, leč k úspěšnému zásahu zřejmě scházela teč některého z dalších aktérů. Po čtvrt hodině hry si udělal prostor Mohamed Camara a Vito Mannone měl pořádnou porci štěstí, protože za ním zvonila tyč. Na opačném pólu o sobě dal poprvé v zápase vědět Terem Moffi.

Při další monacké akci Axel Disasi našel kolegu Krépina Diattu, jenž se odvděčil pokusem do středu lorientské svatyně. Ve 23. minutě hlavičkoval po rohovém kopu Maripán, a mohlo jej mrzet, že balon nenasměroval o půl metru níž. Záhy po kontaktu s brankářem upadnul v domácí šestnáctce Diatta. Rozhodčí Brisard nejprve ukázal na penaltový puntík, nicméně pak pokutový kop odvolal, jelikož centrující Vanderson si nepohlídal ofsajdovou hranu.

Ve 38. minutě trochu zabrnkal na nervy příznivců knížecího klubu Alexander Nübel. Míč nakonec stačil zkrotit včas před dotírajícími útočníky. Po změně stran se německá jednička vyznamenala, neboť včasným vyběhnutím zabránila tomu, aby Moffi zakončil pohlednou akci gólem. V 55. minutě se zastřeloval Breel Embolo.

Úspěšný byl až o šest minutek později. Po přiťuknutí od Camary si ve vápně nic nedělal z toho, že stojí proti čtyřnásobné přesile, a tvrdou ranou prostřelil muže v rukavicích - 0:1. Další pohroma mohla pro skvadru Régise Le Brise nastat v 73. minutě, když po rohovém kopu (který se patrně konat neměl) hlavičkoval do břevna Disasi.

A opět se potvrdilo ono pořekadlo o tom, že když ve fotbale nedáš, tak dostaneš. Čtvrt hodiny před koncem řádné hrací doby zahrávali lorientští hráči rohový kop, který uklidil hlavou do sítě Dango Ouattara - 1:1. Okamžitě po rozehrávce přišli hosté o balon, načež autor vyrovnávací trefy táhnul akci po pravé straně. Ideálně načasoval přihrávku na Terema Moffiho, jehož levačka našla nekrytý prostor u bližší tyče - 2:1.

Krušné chvíle zažili příznivci a příznivkyně Les Merlus v 84. minutě. Youssouf Fofana měl ke gólu nesmírně blízko, nicméně míč se od brankové konstrukce odrazil před čáru. Vanderson pak o kousek minul. To samé platilo na opačné straně při rychlém kontru, který zakončoval střídající Stéphane Diarra. A tak se stalo, že ve třetí nastavené minutě centroval Ismail Jakobs na hlavu Wissama Ben Yeddera, který věděl, kam má cílit - 2:2.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele