29. kolo
02.04.2023 17:05 CET
4 : 3
(1:2)

Reportáž

Vanderson (© AFP)

Monaco vyšlo ze sedmigólové přestřelky se Štrasburkem vítězně, přestože dohrávalo v oslabení

O záchranu bojující Racing hned ve čtyřech z posledních pěti duelů bodoval a ani na Stade Louise II nepřijel v žádné poraženecké náladě. Svěřencům Frédérica Antonettiho se dokonce podařilo otočit skóre, leč na šestou výhru nedosáhli. A proto v tabulce obsazují první nesestupovou pozici pouze zásluhou lepšího skóre. Naopak AS potvrdilo svou sílu, díky které je pořád na dosah druhá příčka.

První střelu na soupeřova brankáře vyslal už v 5. minutě Wissam Ben Yedder, který v daleko větší míře zahrozil krátce před koncem úvodní čtvrthodiny, ale stav na ukazateli se změnil až v minutě devatenácté. Vanderson měl štěstí, že se k němu od Guilberta odrazil míč zpět, takže jej mohl po zemi poslat za Matze Selse - 1:0.

O vyrovnání se snažil Habib Diallo, nicméně i kvůli teči nebyl úspěšný. Po půlhodině to zkusil Morgan Sanson a Nübel vyrážel na rohový kop. Ten byl rozehrán nakrátko, načež Thomas Delaine centroval na hranici malého čtverce, kde nejvýše vyskočil Lebo Mothiba a na jeho hlavičku německý brankář nedosáhnul - 1:1.

Už za 200 sekund Diallo na druhé tyči doklepával do odkryté branky, jenže jeho radost pokazil videorozhodčí, který hlavního, tedy Willyho Delajoda, upozornil, že si senegalský forvard o malý kousek nepohlídal ofsajdovou hranu. Velmi smolný moment pro klub z města na francouzsko-německých hranicích.

Nicméné proti gólu ze 41. minuty už nešlo cokoli namítat. Sanson z přímého kopu centroval do šestnáctky, kde svedl Gerzino Nyamsi vzdušný duel s Guillermem Maripánem, jenž smolně zacílil do vlastní brány - 1:2. V nastaveném čase úvodní půle se ještě jednou připomněl Wissam Ben Yedder a muž v rukavicích měl, co dělat, aby se nešlo do šaten za nerozhodného stavu.

Po změně stran se osmělil Delaine a monacká jednička balon lapila. Její protějšek byl ovšem v 54. minutě krátký na střelu Eliesse Ben Seghira k levé tyči, ke které mu pomohl nepřesvědčivý obranný zákrok protihráče - 2:2. Domácí vycítili šanci a už za 240 sekund se dostali do vedení, protože si Golovin všimnul rozeběhnutého Edana Diopa, na něhož defenziva zcela zapomněla, tudíž se tenhle osmnáctiletý mladíček mohl začít radovat ze svého premiérového zásahu v Ligue 1 - 3:2.

Rodák z města Tours se zanedlouho ocitnul v další šanci, nicméně nebyla stoprocentní. A tak jej záhy zastoupil o poznání zkušenější Youssouf Fofana, jehož pokus tečoval Guilbert k levé tyči - 4:2. V ten moment zbývalo do uplynutí řádné hrací doby pětadvacet minut, ovšem v rámci této partie si nikdo nemohl být ničím jistý.

Zvlášť když Habib Diallo zanedlouho cílil do boční sítě a když si v 78. minutě Fofana vyšlápnul na střídajícího Ibrahimu Sissoka a uviděl druhou žlutou kartu. Zmíněný Senegalec, jehož Aliou Cissé nakonec do nominace na mistrovství světa v Kataru nezařadil, byl dál aktivní a v nastaveném čase se dočkal přesné trefy, když mu před odkrytou část svatyně servíroval Nordine Kandil - 4:3. Asistent u této branky se pak sám dostal ke střele, avšak sám dobře ví, že měl spíše zase volit přihrávku.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele