32. kolo
21.04.2023 21:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Kylian Mbappé střílí druhou branku utkání (© AFP)

PSG si proti Angers připsalo povinné vítězství

Obě branky vedoucího týmu tabulky si na konto připsal Kylian Mbappé, čímž se s dvaadvaceti zásahy osamostatnil na první příčce mezi kanonýry. Soupeř stažil pouze snížit, a tak se čtyřiadvaceti porážkami může mít už po tomto kole definitivní jistotu sestupu.

Paul Bernardoni musel poprvé do akce už po necelých 180 sekundách hry, když vyrážel dobrou ránu z kopačky Marquinhose. Na opačném pólu stanul tváří v tvář Donnarummovi rychlík Ibrahima Niane, leč italská jednička pařížského výběru se včas dokázala položit na trávník. A i díky jeho dobrému zákroku mohl jeho tým jít následně do vedení.

Lionel Messi poslal výborný balon na Juana Bernata, který z první posunul na Mbappého. Ten napoprvé netrefil, avšak dostal příležitost k nápravě, kterou nepohrdnul, a po bleskové otočce zblízka skóroval - 0:1. Okamžitou pojistku domácí defenziva nedovolila, nicméně po čtvrt hodině už na ni, naneštěstí pro příznivce a příznivkyně klubu ze Stade Raymond Kopa, přece došlo.

Na ofsajdové hraně číhající Kylian Mbappé převzal výtečný balon od Messiho, načež udělal kličku gólmanovi a zavěsil do odkryté klece - 0:2. Pro argentinskou superstar šlo o patnáctou asistenci v sezoně. Vzápětí mohl Bernardoni děkovat svým spoluhráčům také za obětavost. Při střele útočníka se třicítkou na dresu si mimochodem bez problémů poradil, což zopakoval i proti Hakimimu.

Po změně stran se opět osmělil Niane, ale muže v rukavicích nevystrašil. Achraf Hakimi v 54. minutě pálil z hranice šestnáctky nad. Následná hlavička aktivního Nianeho se mezi tři tyče rovněž nevešla. A střeleckou nemohoucnost Dujeuxova výběru potvrdil i Justin-Noël Kalumba. Poté dobře střílel Adrien Hunou, jenzže skóre se prostě pořád neměnilo.

Mbappého šikovné zakončení pak Bernardoni vyrážel rukou, zatímco při tom dalším ani zasahovat nemusel. Už předtím, konkrétně v 69. minutě, přišel místo Nianeho na hrací plochu jeho krajan Abdallah Sima, a toho známe z působení v české lize. Po Valeryho centru sklepnul do ideálního prostoru pro Thiouba, jehož razantní volej z hranice malého čtverce se zastavil až v síti - 1:2. Jenže více toho už domácí nestihli.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele