9. kolo
03.10.2021 13:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Hráči Rennes slaví (© AFP)

PSG poprvé v sezoně ztratilo body, z Rennes si odváží porážku 0:2

Domácím výtečně vyšel úvod prvního a začátek druhého poločasu. A potvrdili, že proti miliardářům z Paříže se jim v poslední době celkem daří. Naopak Pochettinově výběru nepomohla ani skutečnost, že k dispozici byla všechna ofenzivní esa, tj. Messi, Neymar i Mbappé.

Les Rouges et Noirs začali nebojácně a už ve 2. minutě se osmělil Jonas Martin. Jeho dobrá rána byla zblokovaná. Poté Mbappé spadnul v soupeřově vápně po souboji s Nayefem Aguerdem, ale rozhodčí Buquet nechal pokračovat ve hře. V závěru úvodní desetiminutovky přišel s trochou akrobacie Gaëtan Laborde, jenže cílil přesně do míst, kde stál Gianluigi Donnarumma.

Poté se o slovo znovu přihlásil Martin. Jeho výživná pumelice ale mezi tři tyče nezamířila. V dresu Rennes je v posledních době velkým nebezpečím pro soupeřovu defenzivu mladý ghanský útočník Kamaldeen Sulemana. Po dvaceti minutách hry přešel přes dva obránce, jenže v zakončení nebyl přesný, což platilo i na druhé straně hřiště pro Neymara.

Následně se připomněl Kylian Mbappé, jenže v dobré pozici selhal. V době, kdy se úvodní půl hodina stala čerstvě minulostí, se ujal rozehrávky přímého kopu Lionel Messi. A stejně jako při zápase s Remeší trefil pouze břevno. Když už to vypadalo, že se půjde do šaten za bezbrankového stavu, usměrnil Laborde na místo určení centr Sulemany z levé strany - 1:0.

Nepříjemný "šatňák" byl na světě a okamžitě po návratu na hrací plochu bylo ještě hůř. Od startu druhé půle ještě neuběhla ani minuta, když Gaëtan Laborde přihrál z pravého křídla na úroveň penalty, kde stál naprosto osamocený Flavien Tait, na jehož volej nemohl gólman PSG při nejlepší vůli dosáhnout - 2:0.

Síly zůstávaly nadále spíše vyrovnané. Na jedné straně to zkusil Kamaldeen Sulemana, na druhé Mbappé. A když už se v 68. minutě francouzský rychlík přeci jen prosadil, radost mu pokazila následná konzultace rozhodčího s kolegou u videa, který při ofenzivní akci nepřehlédnul ofsajd. V 74. minutě Messi opět střílel z přímého kopu a tentokrát mu chybělo zhruba deset čísel. A přestože ani Laborde svoje dvě šance neproměnil, může se jeho tým těšit z dalšího vítězství.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3,76-2,52. Výhra Psg přesně o jeden a o dva a více. Jeden z těchto dvou.

Reagovat
smazaný uživatel

Přece jenom je to znát, když za tebe hraje Messi. Ten všechno zabrzdí, zejména vlastní protiútok. Pěšímu fotbalu už odzvonilo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele