30. kolo
03.04.2022 20:45 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Kylian Mbappé a Achraf Hakimi (© AFP)

PSG zářilo, famózně proti Lorientu vystoupil Mbappé. Dva góly vsítil a na tři nahrál

Náskok PSG na čele zůstal na dvanácti bodů. Zareagovalo totiž na odpoledne na vítězství jeho největšího konkurenta z Marseille a doma si hravým způsobem poradilo s Lorientem. A vůbec poprvé v tomto ročníku se na listinu střelců uvedla útočná ekipa ve složení Neymar, Kylian Mbappé a Lionel Messi, jež jistili všech pět přesných zásahu. Za hosty skóroval Terem Moffi.

Domácí vstoupili do zápasu rozhodně správnou nohou a už ve 12. minutě se ujali průběžného vedení. A poprvé se ukázalo, jak by asi měl správně a pokaždé fungovat pařížský trojzubec do ofenzivního počínání. Paredes poslal přihrávku dopředu, Messi ťukl míč narychlo Mbappému, ten v šestnáctce uvolnil v posledních týdnech pořádně zatracovaného Neymara, který zamířil bez větších obtíží přesně k tyčce. Ve 27. minutě mohl rozvlnit síť Messi, ovšem levačkou se tentokráte v koncovce neprosadil a jeho pokus skončil pouze v zámezí. Les Parisiens ovšem nemuseli dlouho smutnit, o pár chvil později totiž úřadoval Mbappé, to když mu balón strčil Gueye, v pokutovém území si ho narovnal na svou pravou nohu a zacílil po zemi na bližší tyč. V závěru půle se ještě Neymar snažil prosadit z přímého kopu, avšak brankář Dreyer se mezi třemi tyčemi uvedl zdárným zákrokem. I po obrátce Lorient stěží hledal cestu za úspěchem.

Přesto se mu povedlo v 56. minutě ztrestat obrovskou hrubici svého protivníka. Hakimí svou zpětnou přihrávku adresoval na kapitána Marquinhose, ten ne úplně přesnou pobídku trochu podcenil, právě toho využil napadající Moffi, který merunu píchl pod gólmana Donnarummu. I tak nicméně na hrací ploše dominoval výběr z hlavní francouzské metropole. A v 67. minutě potěšil jeho fanoušky svou druhou trefou v utkání Mbappé. Ten přebral nahrávku Hakimího, elegantně se protancoval kolem vystoupivšího si stopera Laporteho a nasměroval míč podél marně se natahujícího Dreyera. Tenhle moment opětovně pomohl PSG uklidnit celou situaci.

Do konce duelu pak Park princů uviděl ještě další dva góly. V 73. minutě Nuno Mendes balón přenechal neustále hladovému Mbappému, ten měl v pokutovém území dostatek času, aby si rozmyslel, koho pošťouchne ke skórování, a vybral si ze druhé vlny sbíhajícího Messiho, jenž opřel o břevno svou střelu, která se dostala za brankovou čáru. Celkově povedené vystoupení Les Rouge-et-Bleu proti rivalovi usilujícímu o záchranu v Ligue 1 dovršil v 90. minutě svou brankou Neymar, toho do tutového postavení vyslal svou přesnou kolmici neúnavný Mbappé.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele