18. kolo
12.12.2021 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Kylian Mbappé a Lionel Messi (© AFP)

PSG má po triumfu nad AS Monaco na čele už třináctibodový náskok

Paris Saint-Germain suverénně kráčí za návratem na mistrovský trůn a další překážku z cesty odklidil v neděli večer. V posledním utkání osmnáctého kola si celek z hlavního města poradil s AS Monaco a tabulku vede už o třináct bodů, obě branky vstřelil Kylian Mbappé.

Vše přitom mohlo vypadat jinak, kdyby hosté proměnili svou tutovku ze druhé minuty. Verratti přišel o míč, k tomu se dostal Diop a jeho křížná střela skončila na tyči, odražený balón pod sebou pak rychle schoval brankář Donnarumma.

Knížata svou příležitost neproměnila, domácí naopak ano. V deváté minutě se v pokutovém území probíjel Ángel Di María, Djibril Sidibé ho zastavil faulem a následovala penalta. Sudí Benoît Bastien si svůj verdikt ještě překontroloval u videa a následně dal pokyn Mbappému, ten nezaváhal a otevřel skóre - 1:0.

AS Monaco neprohrálo v pěti ligových zápasech za sebou a nyní muselo dotahovat, proti favoritovi dlouho nedokázalo nic dalšího vymyslet a do šatny nakonec odcházelo s dvoubrankovým mankem. Vše se semlelo v nastavení, rychlý brejk potáhl až k vápnu Messi, následně posunul vedle sebe na Mbappého a ten se z podobných pozic nemýlí, střelu uklidil přesně k tyči a Alexander Nübel byl opět bez šance - 2:0.

Šlágr kola celkově nenaplnil očekávání, která slibuje například známý slogan "to nejlepší na konec". Hrálo se především mezi šestnáctkami a nic se na tom nezměnilo ani po návratu z kabin. Hosté sice nastřádali více střeleckých pokusů, šance ovšem registrovalo především PSG. Vidět byl hlavně Lionel Messi, v 65. minutě si stoupl k trestnému kopu a přestřelil. O sedm minut později mohl pečeť na výhru svého týmu přidat ještě jednou, ve vápně dostal spoustu prostoru a byl sám před Nübelem, z úhlu ale těsně minul.

Na výsledku 2:0 se nic nezměnilo, a to ani přes pokus Aleksandra Golovina. Ruský záložník dostal v nastavení spoustu místa na hranici velkého vápna, připravil si střelu a zamířil nepřesně.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4,22-4,27. Tak to vidí opisovač.

Reagovat
smazaný uživatel

4,19-4,36. Takže prodělal, jestli někdo dává rozpisy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele