17. kolo
05.12.2021 17:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Štrasburku (© AFP)

Další šok pro Nice, doma od Štrasburku schytalo tříbrankový příděl

Ani ve čtvrtém domácím zápase nedokázalo Nice zvítězit a po nečekaně vysoké porážce 0:3 od Racingu Štrasburk si komplikuje boj o Ligu mistrů. Svěřenci Christophera Galtiera zůstanou na čtvrtém místě o bod za Marseille, ta má ale o jedno odehrané utkání méně.

OGC Nice doma naposledy zvítězilo 24. října v utkání s Olympiquem Lyon, ale následně jenom remizovalo v derby s Marseille a s Montpellierem a Metami dokonce prohrálo. Nyní přidalo třetí porážku na Allianz Riviéře v řadě.

Štrasburk měl dobrou formu, pět kol už neprohrál a věřil si i na jihu Francie. V první velké šanci neuspěl Sissoko a pochválit je nutné skvělý zákrok Beníteze. Za chvíli přišla další šance Racingu a tentokrát hlavička Dialla skončila mimo tři tyče.

Ale šance hostů přibývaly a ve 21. minutě Ludovic Ajorque vstřelil zaslouženě vedoucí gól. Sissokovu kolmici poslal chladnokrevně do branky. Domácí měli s rychlými kontry Racingu obrovské problémy a po dalším z nich se mohla kopat penalta. Sudí Pignard se ale rozhodl nepískat a teprve ve 45. minutě přišla velká šance "Les Aiglons". Andy Delort zakončoval po přihrávce Kluiverta úplně sám a povyběhnutý Sels jeho střelu zpacifikoval.

Nice předvedlo hodně nevýrazný poločas a i když se ve druhém dějství trochu zlepšilo, k brance to nevedlo. V 62. minutě zakročil proti střele Dolberga Sels a na druhé straně Guilbert z přímého kopu trefil boční síť.

Deset minut před koncem se Nice dostalo do šance dva na jednoho, ale Amine Gouiri trefil jen dobře postaveného protihráče. To se nakonec ukázalo být jako klíčový okamžik, protože hned vzápětí vstřelil Racing druhý, respektive třetí gól. Nejprve Habib Diallo patičkou zvýšil na 2:0 a po něm Adrien Thomasson efektivně přeloboval Beníteze. Tříbrankové manko už bylo na Nice příliš a utkání se ve zbytek času dohrávalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele