27. kolo
05.03.2022 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Andy Delort (© AFP)

Hvězdy PSG navlékly neviditelný plášť. Nice v závěru srazilo giganta na kolena

Ligový lídr PSG po bezzubém výkonu ve 27. kole Ligue 1 nestačil na Nice a na jihu Francie prohrál 0:1. O domácím vítězství rozhodli v 88. minutě po rychlém protiútoku střídající Andy Delort v roli zakončovatele a asistent Calvin Stengs. Na utkání nebudou rádi vzpomínat pařížští útočníci, na bránu Orlů totiž za celý zápas letěly pouze dvě střely.

Na fotbalisty PSG čekala těžká generálka na úterní odvetu v Lize mistrů. Do cesty se jim totiž postavilo Nice, které bylo v tabulce na třetím místě. Pařížané neměli na Orly vůbec dobré vzpomínky, jelikož s nimi na konci ledna vypadli ve francouzském poháru. Tehdy ovšem nenastoupil v základní sestavě Neymar. Především na brazilského křídelníka si musela při absenci Kyliana Mbappého domácí defenziva dávat obrovský pozor.

Nice vstoupilo do zápasu skvěle a už v sedmé minutě měl blízko ke gólu Amine Gouiri. Jeho krásný pokus o technický obstřel však skončil těsně mimo bránu. Na druhé straně neproměnil slibný nájezd ze strany Ángel Di María. Následné útočné výpady dokázaly obě defenzivy zastavit dřív, než by mohly ohrozit jednu nebo druhou branku. Ve 24. minutě se k nebezpečné hlavičce propracoval Pablo Rosario, mířil ale nad břevno. Zbývající minuty první půle ukázaly, že ne náhodou mají oba týmy nejlepší obrany v celé lize, když se ofenzivní hráči na obou stranách jen těžko dostávali do šancí.

Po změně stran se po rohu dostal k míči Dante, trefil ale pouze rukavice Keylora Navase. Dlouhé minuty se pak daly charakterizovat jedině slovem nuda, jelikož diváci na stadionu marně čekali na nějaké šance a také tempo hry bylo více než vlažné. Nepatrný závěrečný tlak Pařížanů permanentně kazily buďto jejich vlastní nepřesnosti, obrana Orlů nebo také píšťalka hlavního rozhodčího. Naopak v 83. minutě mohl o vítězství Nice rozhodnout Justin Kluivert, jenž prováhal dobře se rozvíjející protiútok. To ovšem v 88. minutě napravila dvojice střídajících hráčů, když Delort nekompromisně uklidil centr Stengse za záda Navase a spustil výbuch radosti na stadionu.

PSG tedy svou generálku hrubě nezvládlo a odjelo domů s prázdnou. V dalším ligovém kole, které se odehraje 13. března to bude mít o poznání lehčí, když změří síly proti trápícímu se Bordeaux. Nice o den dříve změří síly s Montpellierem.

Autor: Livesport.cz / Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Class 92

Neprohra domácích.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele