6. kolo
19.09.2021 13:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Andy Delort (vlevo) slaví (© AFP)

Nice nevyužilo výhodu pokutového kopu a s Monakem jenom remizovalo

Poprvé po šesti duelech tak vzájemný zápas těchto dvou celků nepoznal vítěze. Jak domácí, tak hosté v rámci 6. kola Ligue 1 jednou vedli, ale dělba bodů se dá označit za spravedlivou. Monaco tak zůstává ve středu tabulky, zatímco Nice, která má utkání s Marseille k dobru, setrvává na pohárových příčkách.

Nepokoje v mači proti Marseille zapříčinily, že se na stadionu Allianz Riviera hrálo před prázdnými tribunami. Během úvodní dvacetiminutovky rozhodně nebylo mnoho fotbalového vzruchu k vidění. Až potom posunul Pablo Rosario na Andyho Delorta, který už v 15. minutě vystřídal zraněného Kaspera Dolberga. Jeho střela zpoza vápna však Alexanderu Nübelovi starosti nenadělala.

Následně posouval Wissam Ben Yedder balon zpět před bránu, kde musel zasahovat Benítez. Nutno dodat, že gólman Orlů rozhodně neměl situaci pod kontrolou a vypomoci mu musel jeden ze spoluhráčů. První branka tedy padla až ve 39. minutě. Rychlá, přímočará akce knížecího klubu skončila přízemní přihrávkou Gelsona Martinse na zadní tyč, kde před sebou měl Aleksandr Golovin velice snadnou úlohu - 0:1.

První půle tedy vyšla lépe svěřencům Nika Kovaće. Jenže hned po změně stran je soupeř dostal pod tlak, kterého se podařilo využít při třetím zakončení. Psala se jednapadesátá minuta, když Amine Gouiri centroval z levého křídla na v šestnáctce zcela neobsazeného Andyho Delorta, proti jehož hlavičce neměl Nübel šanci zasáhnout. Pro devětadvacetiletého forvarda šlo o první trefu po přestupu z Montpellieru - 1:1.

V 66. minutě rozehrál rohový kop Gouiri a nebýt vynikajícího reflexivního zákroku gólmana, mohl Rosario poslat Les Aiglons do vedení. Krátce poté musel monacký hráč s šestnáctkou na dresu do akce znovu, když mu nebezpečnou navštívenku poslal Andy Delort. V 73. minutě sehráli borci z Galtierova výběru rychlou akci, v jejímž závěru Delort procedil míč na zadní (levou) tyč, kde z voleje po zemi neomylně zakončoval Alžířan Hicham Boudaoui - 2:1.

Jenže už za šedesát sekund Calvin Stengs fauloval v pokutovém území Caia Henriqueho a nařízenou penaltu proměnil Wissam Ben Yedder naprosto suverénním způsobem, při kterém vymetl pravou šibenici - 2:2. Hned po rozehrávce zahrál Benoît Badiashile rukou a po prohlédnutí videozáznamu nařídil François Letexier další "pětku".

Amine Gouiri hrál dobrý zápas, ale pouze do její exekuce. Zařízení při ní totiž minul. V 83. minutě přišel na hřiště Myron Boadu a okamžitě mohl rozhodnout, kdyby si nevylámal zuby na skvělém Walteru Benítezovi. Ten sice inkasoval první dva góly v aktuálním ročníku, ale přesto zůstává v kolonce proher u jeho týmu nula.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele