34. kolo
25.04.2021 15:00 CET
5 : 1
(1:1)

Reportáž

Martin Terrier (© AFP)

Nekompromisní Rennes poslalo Dijon do Ligue 2

Dvaadvacátá porážka se stala klubu z Burgundska osudnou. Čtyři kola před koncem ztrácí na první nesestupovou a nebarážovou pozici nedostižných sedmnáct bodů. Po šesti letech se tedy stěhuje o patro níž. Naopak Les Rouges et Noirs jsou zpátky ve hře o pohárovou Evropu.

O první šanci se v Roazhon Parku postaral už v 7. minutě Benjamin Bourigeaud. Allagbému výrazně usnadnil zákrok tím, že cílil doprostřed brány. Už za necelých 120 přišla komplikace pro domácí, jelikož Alfred Gomis srazil na zem Rogera Assalého. Rozhodčí Jérémy Stinat nařídil pokutový kop, který díky přízemním zakončení pravačkou po své levé ruce proměnil Yassine Benzia - 0:1.

Vyrovnat mohl záhy Bourigeaud, leč nastřelil jenom obránce. Následně Martin Terrier nastřelil brankáře. Čtyřiadvacetetý útočník však dokázal skórovat ještě v té samé minutě, když mu Bourigeaud poslal výtečnou přihrávku do vápna, kde už stačilo jenom nasadit housle vyběhnuvšímu muži v rukavicích - 1:1.

Před vypršením úvodní půl hodiny se do balonu opřel Steven N’Zonzi a ke škodě Rennes netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Aktvní Benjamin Bourigeaud potom zakončoval jen do míst, kde stál Saturnin Allagbé. Beninský strážce dijonské svatyně se musel činit znovu ve 35. minutě, kdy jeho pozornost vyzkoušel Terrier.

Po změně stran byl až příliš přesný i Edouardo Camavinga. V 53. minutě si při rozehrávce přímého kopu hodně věřil Flavien Tait. Stav ale zůstal vyrovnaný. Nepřesnosti pokračovaly až do 64. minutě, kdy musel Gomis lapit střelu, kterou jeho směrem vyslal Aníbal Chalá. V šestašedesáté minutě předvedl symatické odhodlání Assalé. Jenom ta koncovka ...

Teprve v 71. minutě se domácí ujali vedení. Camavinga dostal míč za obranu, načež nechal Allagbého vyběhnout, aby posunul po své levé ruce na číhajícího Martina Terriera, jehož zakončení šlo přesně mezi dvěma obránci - 2:1. Hned za 120 sekund přibyly Davidu Linarésovi další vrásky na čele. Přečíslení tří proti dvěma vyřešil Flavien Tait samostatnou akcí, po které se brankář mohl potřetí ohlédnout - 3:1.

V 78. minutě se Martin Terrier sice radoval z hattricku, ale jenom chvilku, protože si všimnul zdviženého praporku. V každém případě úspěšné odpoledne pro Rennes ještě neskončilo. Čtvrtý hřebíček přichystal pro nebohého soupeře Gerzi Nyamsi, když se hlavou na zadní tyči položil do Grenierova centru z přímého kopu - 4:1.

Pětigólová smršť byla dokonána v poslední minutě řádné hrací doby. Čtyři obránci nechali ve vápně v poklidu odcentroval Romaina Del Castilla. Naprosto neobsazený Clément Grenier se pak mohl Allagbého zeptat, kam chce míč hlavou umístit. A protože neodpověděl, cílil zmíněný záložník Rennes přesně k bližší tyči - 5:1. Rozhodčí Stinat pak opravdu neměl důvod nastavovat.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele