4. kolo
20.09.2020 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Stefan Mitrović (© AFP)

Štrasburk po třech porážkách zabral a porazil Dijon

První tři zápasy vyšel Racing Štrasburk naprázdno, ve čtvrtém ale zabral a vydoloval důležité tři body proti Dijonu. Rozhodla jediná branka, kterou vstřelil deset minut před koncem Stefan Mitrović.

Štrasburk byl před nedělním zápasem v nepříjemné pozici, tři kola předtím prohrál a nutně potřeboval doma zabrat. Podařilo se, byť to byla pořádná fuška.

Domácí začali o trochu lépe a v 10. minutě nebezpečně hlavičkoval těsně vedle Caci. Poté se dlouhou dobu na hrací ploše nic nedělo, až po půlhodině hry hlavičkoval do tyče obránce Simakan. Šlo o největší příležitost celého poločasu, který jinak zrovna pohlednou podívanou nenabídl.

Bohužel tomu nepomohla ani změna stran. Oba celky se na trávníku spíše hledaly, jakkoliv tu byla snaha o okysličení. V 65. minutě sice Štrasburk dostal balón do sítě, ale radost z toho žádná nebyla, protože se hrálo rukou.

Čtvrthodinu před koncem přišel na hrací plochu Idriss Saadi a ihned se mohl stát hrdinou. Po centru z pravé strany se opřel do balónu hlavou a naneštěstí pro Racing trefil brankovou konstrukci. Nakonec to Alsasany nemuselo mrzet, protože za dvě minuty už odšpuntoval gólovou radost Stefan Mitrović. Šlo opětovně o akci ze vzduchu a přesně umístěnou hlavičku.

Dijon měl na vyrovnání ještě deset minut a během tohoto času se mohlo stát cokoliv. Saadi v obrovské šanci trefil jen obránce před prázdnou brankou. V 87. minutě byl Dijon vyrovnání nejblíže, ale akci zakončenou Philippem skvěle zlikvidoval Kamara. Zahazoval i Štrasburk, ten odmítl pojistku při nepochopitelném selhání Saadiho. Ránu Prciće totiž brankář vyrazil do tyče a Saadimu stačilo už jen trefit prázdnou branku. Nestalo se, ovšem Strasbourg vedení uhájil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele