6. kolo
02.10.2020 21:00 CET
6 : 1
(2:0)

Reportáž

Kylian Mbappé a Neymar (© AFP)

PSG rozstřílelo Angers, tabulkou stoupá stále výše

Fotbalisté PSG podali možná nejlepší výkon v dosavadním průběhu tohoto ročníku, před vlastními fanoušky neměli žádné slitování s Angers, jemuž nasázeli hned šest branek, a pomalu a jistě stoupají průběžným pořadím směrem nahoru. Hostům se podařilo přidat jen jeden umírňující přesný zásah, který byl vážně slabou náplastí na jejich finálním debaklu.

Domácí trenér Thomas Tuchel sice nemohl využít služeb svého útočného tahouna Ángela Di Maríy, který byl pro tento duel suspendovaný, i bez něho však pařížská ofenzíva vážně nijak netrpěla. Do poločasu zaznamenalo PSG dva góly, po přestávce přidalo další čtyři, a po nevalném vstupu do této sezóny si připsalo na své konto již své čtvrté vítězství za sebou.

Angers letos už třikrát urvalo tříbodový výsledek, ani na třetí pokus však na něj následně nedokázalo navázat jakýmkoli jiným bodovým úspěchem. Nutno podotknout, že v Parku princů jednoznačně tahalo za kratší konec. Od roku 2015, kdy postoupilo do Ligue 1, pouze jednou jedinkrát proti PSG neodcházelo ze hřiště poraženo. Teď mu podlehlo podesáté v řadě.

Svůj premiérový gól v novém dresu od přestupu z AS Řím zapsal do statistik krajní obránce Florenzi, který Pařížany poslal v 7. minutě do vedení. A nutno podotknout, že jeho trefa byla bezpochyby výstavním kouskem. Poté, co bek Ebosse neodvrátil míč do bezpečí, se ho ujal devětadvacetiletý Ital, který ho poslal do šibenice za zkoprnělého gólmana Bernardoniho.

Ve 36. minutě navýšil náskok pařížského celku Neymar. Těžil z perfektní práce Mbappého na levé straně, který se vřítil kolem soupeřů Bamby a Thiouba, z nichž udělal špatně postavené kužely, do pokutového území, přihrál pak hvězdnému Brazilcovi, a ten svou dělovku namířil parádně pod břevno. Další branka na řadu přišla až po přestávce, zařídil jí opět Neymar.

Ve 47. minutě se snažil dostat balón do bezpečí mimo šestnáctku hostující kapitán Traoré, jenže v krkolomné pozici si počínal tak nešikovně, že jeho protivník poté pohotově skóroval. Angers trochu zdramatizovalo střetnutí v 52. minutě, neboť po nakrátko rozehraném rohovém kopu a přesném dlouhém pasu Capelleho zacílil hlavou na zadní tyčce sbíhající si Traoré.

Poslední třetina zápasu patřila jednoznačně domácím, kteří svůj gólový účet rozšířili ještě o další tři položky. V 57. minutě Neymar uvolnil nalevo Bakkera, ten ve vápně našel spoluhráče Draxlera, jenž pohotově překonal Bernardoniho. V 71. minutě se podařilo skórovat střelou ze střední vzdálenosti Gueyemu, v 84. minutě zužitkoval Mbappé pobídky od Pabla Sarabiy.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele