32. kolo
10.04.2021 21:00 CET
3 : 3
(1:2)

Reportáž

Radost hráčů Montpellieru (© AFP)

Šest gólů v Montpellieru! S Marseille vyválčil v závěru aspoň plichtu

V pořádnou přestřelku se změnilo klání dvou celků usilující o postup do evropských pohárů pro příští sezónu. Montpellier zvládl parádně vstup do zápasu, Marseille naopak závěr dějství prvního. Domácím se vydařil i začátek druhého poločasu, pak na řadu přišlo vyloučení na straně hostů, aby nakonec oba celky stihly skórovat dvakrát, a rodila se tak finální plichta.

Utkání obou družstev umějí nabízet poměrně slušné gólové hody. Už letos v lednu v rámci úvodního měření sil se skóre měnilo čtyřikrát, šestkrát se naposledy vlnila branková síť v roce 2017. V průběžném pořadí se tak situace po tomto duelu nijak zásadněji nevyvinula směrem kupředu, Olympique totiž zůstal dočasně na svém, MHSC se posunulo o jedno místo dopředu.

Uběhlo jen pár desítek sekund od prvotního hvizdu sudího Brisarda a už se domácí zaradovali z vedení. Rychlonohý Delort si zaběhl za soupeřovu defenzívu poté, co mu centr adresoval od středové čáry Ferri, ocitl se sám před gólmanem Mandandou, který prostě nevyběhl ze své brány včas a hasil požár příliš pozdě, a byl tak nakonec jemným lobem přehozen a překonán.

Dlouho se na hrací ploše v podstatě nic zajímavého nedělo, až na řadu přišly poslední chvilky před přestávkou. A OM se během nich představilo znamenitě. Milik přebral přihrávku těsně za vápnem od Kamary, nachytal bránícího Hiltona, jemuž nasadil potupné housličky, a lehce využil vyložené pozice k přelstění brankáře Omlina. A následně hosté udeřili ještě jednou.

Psala se druhá minuta nastavení, po elegantní akci stačil Thauvinovo zakončení zastavit na brankové čáře obětavý Hilton, avšak míč se poté dostal k volnému Gueyemu, jenž už neměl žádný problém zacílit. Náskok ovšem Marseille velmi záhy ztratila, ve 47. minutě si připsal na své konto další asistenci Ferri, který svým umným dlouhým pasem uvolnil Labordeho.

V 62. minutě si Les Phocéens situaci vážně výrazně zkomplikovali. Sotva se obránce Čaleta-Car vrátil po odpykání karetního trestu, už si bude muset zase nějakou tu dobu od fotbalu odpočinout. Nebyla totiž potřeba o něčem dlouho diskutovat, červenou kartu za nevybíravý zákrok u lajny vůči Sambiovi, proti němuž vystartoval vysokou nohou, si právem zasloužil.

I v oslabení však paradoxně Marseille zaznamenala třetí přesný zásah. Dopomohla jí k tomu standardka, kterou rozehrál v 71. minutě Payet přetaženým centrem na zadní tyčku, odkud se hlavou prosadil střídající Perrin. Montpellier každopádně stihl urvat za pět minut dvanáct alespoň bod, podruhé v zápase úřadoval Laborde, jenž zužitkoval jemné pobídky Souqueta.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele