20. kolo
15.01.2021 21:00 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Kevin Volland (© AFP)

Two men show Ben Yeddera a Vollanda! Monaco venku skolilo Montpellier

V tomto souboji se jasně ukázalo, jak důležité je pro Monaco v posledních týdnech útočné duo ve složení Kevin Volland a Wissam Ben Yedder. Oba dva před tímto kláním zaznamenali dohromady šestnáct ligových branek, teď k tomuto svému společnému kontu připsali další tři, a výrazně tak pomohli ke skalpu Montpellieru, který tedy potvrdil, že je ve výsledkové krizi.

V určitě lepším rozpoložení před tímto kláním byli svěřenci trenéra Nika Kovače, kteří již nechali zřejmě definitivně zapomenout na neslavné tři porážky v řadě z prosince a urvali již svou čtvrtou výhru z posledních pěti duelů. Upevnili si tak své postavení na čtvrtém místě, přičemž druhému PSG a třetímu Lille se aspoň dočasně přiblížili na rozdíl pouhých tří bodů.

Tým kouče Michela Der Zakariana, který by rovněž rád usiloval o přední příčky, nepředvedl příliš povedený výkon, ostatně jako v předchozích pěti kolech, během nichž urval jenom dva body. Ani na šestý pokus se mu nepodařilo zvítězit, ba co hůře, opět se musel před svým soupeřem potupně sklonit. Především proto, že prohrával v průběhu utkání už o tři góly.

O ten první se postaral ve 24. minutě Volland, jenž tak od svého přestupu z Leverkusenu do Ligue 1 zaokrouhlil svůj gólový účet ve francouzské nejvyšší soutěži už na číslo deset. Poté, co Ben Yedder napálil nůžkami z šestnáctky břevno, se meruna odrazila právě k německému forvardovi, který svou dělovkou z voleje překonal marně zasahujícího gólmana Omlina.

O jedenáct minut později Monaco svůj náskok ještě pojistilo. Caio Henrique si na levé straně počkal na nejsprávnější okamžik, adresoval pak svůj centr na hranici ofsajdu balancujícího Ben Yeddera, který, ač otočen zády k brance, nasměroval míč hlavičkou ke vzdálenější tyčce. MHSC se z těchto dvou inkasovaných branek neoklepalo. A naopak inkasovalo ještě potřetí.

Opětovně se o změnu skóre postarali neúnavní Ben Yedder a Volland, kteří si balón rychle narazili, druhého jmenovaného v pokutovém území fauloval ve skluzu nedobře bránící Congré, a sudí Petit nařídil penaltu. K té se postavil monacký kapitán, který volil tvrdé zakončení po zemi a udělal moc dobře. Omlin zkrátka parádně umístěnou střelu nezastavil.

Od té chvíle jako by však ASM polevilo v koncentraci, a Montpellier se tak dostal během poměrně krátké chvíle na dostřel. Jenže na víc než na snížení pro něj negativního stavu se nezmohl. V 64. minutě přelstil střídající Wahi placírkou brankáře Lecomteho, o pět minut později skóroval též jeho spoluhráč Delort, jenž protečoval do brány Molletovu přihrávku.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele