20. kolo
27.01.2021 21:00 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Teramas Moffi (© AFP)

Rozhodl vlastenec brankáře Racioppiho, Lorient v dohrávce přetlačil Dijon

Před utkáním si domácí trenér Christophe Pélissier postěžoval na rozhodnutí ligových bafuňářů ohledně zvolení náhradního termínu pro tuto dohrávku, neboť jeho mužstvo teprve nedávno překonalo nepříjemné problémy s koronavirem. Nakonec se však Lorient se všemi lapáliemi s úctou popral a díky pozdní brance přetlačil v klíčovém souboji o záchranu Dijon.

Svěřenci kouče Davida Linarése se sice udrželi na průběžné osmnácté pozici, nespadli tedy napřímo do sestupového pásma, nicméně přišli o výhodu náskoku právě na svého soupeře, který se jim dostal bodově na dostřel a je za nimi už pouze vlivem horšího skóre. V hodně nevhodnou chvíli si totiž vlastní branku na své konto připsal brankář Anthony Racioppi.

Jako první zahrozili hosté, a to prostřednictvím Konatého, jeho střela se však mezi tři tyče nevešla. Vlažnější půlhodinku nakonec vystřídala následně divoká čtvrthodinka, která do přestávky nabídla hned tři přesné zásahy. O ten první se postarali domácí, zpoza šestnáctky napálil merunu Chalobah, a protože jí zřejmě tečoval bránící Mama Baldé, skončila v síti.

Závěr prvního dějství se každopádně Lorientu opravdu hrubě nevydařil. Inkasoval totiž během krátké chvíle dvakrát. Nejprve Boey ve 39. minutě zprava poslal přihrávku na volného Écuélého Mangu, jenž překonal gólmana Dreyera, a ten o tři minuty později opět kapituloval, jelikož Dijon předvedl hezkou kombinaci a po přihrávce Sammaritana skóroval Mama Baldé.

Les Merlus se nicméně ve druhém poločase nevzdali a stačili ještě strhnout vítězství na svou stranu. V 58. minutě Wissa ze středu pole uvolnil napravo Delaplaceho, který poté míč předal na Moffiho, a ten vyrovnal. A v šesté minutě nastavení přišel na řadu rozhodující okamžik, hlavičku Gravillona neudržel ve své náruči Racioppi a zaplul s ním až za brankovou čáru.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele