11. kolo
22.11.2020 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů RC Lens (© AFP)

Lens se raduje z těsného vítězství nad Dijonem

Po divoké remíze 4:4 s Remeší ofenzivní borci ve službách Racingu Lens tolik aktivní nebyli. Nicméně jediná kuriózní branka nakonec stačila k výhře, díky které si bývalý klub Vladimíra Šmicera v tabulce zase o něco polepší. Naopak Dijon zůstane přikován na poslední dvacáté příčce.

V úvodu byli aktivnější spíše domácí. Činil se zvláště Wesley Lautoa, nicméně ne vždycky to bylo ku prospěchu věci. Vyložená příležitost na Stade Gaston Gérard nebyla k vidění až do 23. minuty. A nutno podotknout, že na tenhle moment rozhodně nebude v dobrém vzpomínat jednadvacetiletý gólman Anthony Racioppi.

Obdržel ne úplně šťastnou malou domů. Ale jednou kličkou se mu podařilo alespoň na chvíli ošálit dotírajícího Armanda Kalimuenda. Jenže místo přihrávky na nejbližšího obránce se rozhodl pro další zaseknutí, na které útočník Lens rychle reagoval. Muž v rukavicích se pak snažil míč odkopnout, jenže právě tehdy vložil osmnáctiletý host z PSG do dráhy kopačku a z bezprostřední blízkosti tak snadno skóroval - 0:1.

Krátce poté se aktivní Lautoa zranil a na jeho místo přišel Jordan Marié. Ve 30. minutě toužil po přidání druhé branky Jonathan Clauss. Jeho tečovaný pokus skončil na boční síti. V pětačtyřicáté minutě se ještě k rozehrávce standardní situace postavil Corentin Jean a Racioppi alespoň částečně napravil svoje předchozí zaváhání.

DFCO i ve druhé půli složitě hledalo cestičku ke svatyni severofrancouzského soupeře. Naopak to byl hrdina duelu s Remeší Florian Sotoca, kdo po Claussově přihrávce mířil těsně vedle. V závěru zápasu hodně zariskoval Manga, když se ve vlastním vápně odhodlal k obrannému skluzu. Nedlouho poté se připomněl Sotoca, jehož ovšem vychytal Racioppi.

Na švýcarského brankáře rozhodně nelze svalovat veškerou vinu za další porážku. Jeho spoluhráči měli přece dost času na to, aby s nepříznivým stavem něco udělali. Takhle musí doufat, že příští utkání na stadionu Allianz Riviera v Nice se jim vydaří lépe. Lens v týdnu dohraje klání 8. kola proti Nantes, a potom doma přivítá Angers SCO.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele