21. kolo
24.01.2021 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Senou Coulibaly (© AFP)

Dijon a Strasbourg se rozešly smírně

Racing tak úplně nepotvrdil lepšící se formu z uplynulých týdnů, takže na eventuální nakouknutí do horní poloviny tabulky si bude muset ještě počkat. Oproti tomu DFCO ještě určitě svede tuhý boj o udržení v Ligue 1.

V 7. minutě přihrával Adrien Thomasson na zadní tyč, kde měl ke škodě Strasbourgu špatně srovnaný krok Ludovic Ajorque. Následně nebezpečně pálil Mehdi Chahiri a balon skončit těsně vedle pravé tyče. Ve čtyřiadvacáté minutě se k hlavičce dostal Ajorque. Ani tentokrát však svůj tým do vedení neposlal.

Zbytek úvodního poločasu provázela řada nepřesností. A když už se v závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky dostal Eric Ebimbe do zakončení, postrádalo patřičné parametry. V jednapadesáté minutě vyslal Chahiri tvrdou ránu Racioppiho směrem. Jednička ve službách Dijonu pouze vyrážela a míč si ve vzduchu našel Ludovic Ajorque. Jeho gólovou hlavičku nejprve rozhodčí pro domnělý ofsajd neuznal. Nicméně po poradě s VAR musel své rozhodnutí přehodnotit - 0:1.

Prakticky okamžitě po rozehrávce se hosté zmocnili míče a Thomasson mohl pojistit vedení, kdyby ve skluzu nenapálil břevno! V 63. minutě zahrávali svěřenci kouče Linarése rohový kop. Eiji Kawashima musel vyrážet hlavičku Senoua Coulibalyho. Avšak Les hiboux zůstali ve vápně a další přihrávku od Rogera Assalého už Coulibaly přetavil ve vyrovnávací gól. Z bezprostřední blízkosti tohle šestadvacetiletý obránce opravdu nemohl nedat - 1:1.

V 86. minutě mohli Laureyho hráči překlopit misky vah zpět na svoji stranu. Ajorque poslal vysoký balon do vápna, kde to z první zkusil Kévin Zohi. Místo střely však nechtěně přihrál ještě lépe postavenému Adrienu Thomassonovi, jehož volej skončil kousíček vedle pravé tyče. Strasbourg se tak pokusí uhrát další výhru za týden proti Remeši. Dijon pojede do Lille.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele