27. kolo
27.02.2021 17:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Moise Kean a Kylian Mbappé (© AFP)

Snadná pořízená. PSG i v okleštěné sestavě setnulo čtyřmi góly poslední Dijon

Nezdar z minulého kola proti Monacu byl částečně napraven. Fotbalisté PSG neměli větší problémy s posledním Dijonem, na jehož půdě zvítězili o čtyři góly, a alespoň dočasně se vsunuli v tabulce na druhé místo. Svůj premiérový přesný zásah si v pařížském dresu připsal na své konto Danilo Pereira a debut v něm prožil teprve sedmnáctiletý Édouard Michut.

Počtvrté za sebou burgundský klub inkasoval od PSG minimálně čtyři branky, potřetí za sebou se urodil ten samý výsledek co nyní. Hosté se navíc museli vypořádat hned s několika absencemi, chyběli jim nově Alessandro Florenzi, Marco Verratti, Leandro Paredes, Mauro Icardi a i nadále Neymar, Ángel Di María a Juan Bernat, i tak si nicméně hravě poradili.

Dijon, který utrpěl již svou osmou porážku v řadě, včetně měření sil v Coupe de France, se kromě Didiera Ibrahima N'Donga s Aboubakara Kamary nakonec nemohl, nebo lépe řečeno nechtěl spolehnout na služby Wesleyho Lautoy, který byl potrestán vyřazením z nominace na duel kvůli pozdnímu příchodu den před utkáním. Domácí jen potvrdili, že jsou ve velké krizi.

Brzká vstřelená branka byla klíčem k úspěchu pro načerpání optimální pohody na hrací ploše. Les Parisiens zaznamenali přesně toto úspěšné podnikání, v 6. minutě Mbappé prostrčil balón od levé lajny blíže k šestnáctce na Dialla, hrajícího trochu překvapivě na kraji obrany, ten ho ještě poposunul dozadu na Keana, který si míč narovnal na svou pravačku a pohotově zacílil.

Ve 32. minutě hosté svůj náskok navýšili. Kehrer vypálil ze střední vzdálenosti, trefil přitom při svém počínání ruku protihráče Celiny, a protože ten se nacházel ve vlastním pokutovém území, nařízena byla rozhodčím Lesagem penalta. Při neúčasti Neymara se jí chopil obvyklý druhý exekutor v pořadí, a to Mbappé, který zamířil do protipohybu gólmana Racioppiho.

Šest minut po obrátce se PSG střelecky prosadilo potřetí, a to celkovou osmnáctou ligovou trefou Mbappého, který si upevnil své vedení v průběžném pořadí nejlepších střelců Ligue 1, to když pohotově využil pobídky Rafinhy. V 82. minutě ještě rozvlnil síť nepříliš tradiční šutér Danilo Pereira, jenž si po rohovém kopu Draxlera nejvýše naskočil a hlavou skóroval.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele