32. kolo
11.04.2021 17:05 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Wissam Ben Yedder (© AFP)

Monaco podle očekávání přehrálo poslední Dijon

AS po mistrovské sezoně 2016/2017 málem potkal pád do Ligue 2. Teď však knížecí klub opět bojuje o přední příčky. I po dvaatřicátém kole má jistotu, že se trvá na třetím místě, o bod za druhým PSG. Naopak osud DFCO zdá se býti definitivně zpečetěn.

Domácí byli od začátku jasně aktivnější, což mohli stvrdit gólově v 10. minutě, kdy Jovetić pobídnul Golovina, jenž trefil přímo Saturnina Allagbého. Za šest minut si oba borci role vyměnili, přičemž reprezentant Černé hory mířil k nelibosti Nika Kovaće vedle. Následně rozehrával standardku Golovin a Guillermo Maripán se prosadil hlavou. Problém spočíval v tom, že chilský stoper stál ve skoro metrovém ofsajdu.

Ve 27. minutě hosté chybovali, čehož mohl využít aktivní Jovetić, avšak Allagbé svůj tým podržel. Za deset minut si to štrádoval neohroženě do monacké šestnáctky Mama Baldé. Zakončení ve skulu nedopadlo podle představ, takže pro Benjamina Lecomteho žádná velká dřina. V závěru poločasu ještě Djibril Sidibé poslal z přímého kopu výborný centr na Auréliena Tchouaméniho, který musel střílet otočený zády k bráně. A zřejmě proto zacílil jenom do boční sítě.

O poločasové pauze nahradil nevýrazného Sofiana Diopa zkušený Wissam Ben Yedder. To se ukázalo býti nesmírně důležitým tahem. Už ve 48. minutě jej ve vlastním vápně srazil Bruno Ecuele Manga. Vyfasoval za to žlutou kartu, ale hlavně se kopala penalta. Sám faulovaný však ztrozkotal na Saturninovi Allagbém. Bohužel pro Dijon byl u dorážky nejrychleji Stevan Jovetić - 1:0.

V 59. minutě měl gólman Dijon znovu práci, když vykopnul střelu Caia Henriqueho. Zároveň tím založil protiútok svých spoluhráčů. V jeho závěru stál Baldé sám na hranici vápna, jenže proto mu balon poskočil, směřoval nad. Záhy, konkrétně v 63. minutě tak mohlo jít Monaco do dvoubrankového vedení.

Wesley Lautoa pokazil v prostoru nějakých pětatřiceti metrů před bránou přihrávku, kterou vystihnul Golovin a okamžitě poslal míč Ben Yedderovi, který tváří v tvář muži v rukavicích volil lehoučký oblouček vedle jeho pravé ruky - 2:0. V 70. minutě z levé strany servíroval před bránu Caio Henrique. Allagbé z bezprostřední blízkosti zakončujícího Golovina senzačně vychytal.

Přesto se AS dočkalo ještě jedné trefy. V samotném závěru srazil ve vlastní šestnáctce Fouad Chafik prchajícího Fodého Ballo-Tourého a Aurelien Petit ukázal na penaltový puntík. Wissam Ben Yedder byl tentokrát suverénní - 3:0. Následná Jovetićova střela o kousek minula branku. Monaco má tedy o důvod víc, proč se těšit za týden do Bordeaux. Dijon se pokusí obrat o body Nice.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele