12. kolo
02.11.2019 20:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Lyon v nastavení urval výhru v Toulouse

Léčba Rudim Garciou začíná fungovat, Lyon vyhrál druhé utkání v řadě a pomaličku se začíná zvedat. V Toulouse to pro Les Gones nebyla procházka růžovým sadem, Téfécé totiž dvakrát vedlo, ale výsledek pokaždé ztratilo a nakonec z domácího zápasu nemá ani bod, protože Lyon urval výhru v páté minutě nastavení. Pod výhru 3:2 se na straně Lyonu podepsali Moussa Dembélé a dvougólový Memphis Depay.

Nový trenér Lyonu Rudi Garcia si velmi pochvaloval vítězství nad Métami a věřil, že jeho tým je schopný získat tři body i na hřišti jinak oblíbeného Toulouse. Domácí zase doufali, že pod Antoinem Kouambarém dokáží slavného soka porazit a zlepšit své postavení v tabulce.

Toulouse začalo skutečně lépe a už po čtvrthodině hry se ujalo vedení, když Amianovu milimetrově přesnou přihrávku nedokázala obrana Lyonu zachytit a Yaya Sanogo z malého vápna jakousi tečí překonal Lopese. Lyon sice mohl okamžitě vyrovnat, ale Depay zblízka trestuhodně branku překopl. Les Gones byli za svojí snahu nakonec odměnění a ve 26. minutě bylo srovnáno. Reine-Adélaïde se obtočil s balónem kolem obránce a posunul ho na rozeběhnutého Memphise Depaye, který střelou na bližší tyč překonal Reyneta.

V 36. minutě se mohlo skóre měnit potřetí, ale gól, který vstřelil domácí Sanogo, nebyl kvůli ofsajdovému postavení uznán. Toulouse to nakonec nemuselo mrzet, protože krátce po změně stran znovu vedlo. Centr do pokutového území si dost nešťastně srazil do vlastní sítě Anthony Lopes. Šlo zcela jednoznačně o chybu brankáře a Lyon byl opět v pozici, ve které musel dotahovat.

Ani druhé vedené Téfécé dlouho nevydrželo a Lyon po hodině hry opět srovnal. Moussa Dembélé dokázal z hranice šestnáctky vypálit utaženou střelu k tyči, po které se Reynet natahoval marně. Výsledek 2:2 nevoněl ani jedné straně a když Koulouris zblízka orazítkoval břevno, mohli si hosté dost zhluboka oddechnout.

Utkání se nakonec rozhodlo v nastaveném čase a úspěšnější byl Olympique Lyon, který se nejprve po Dembélého brance radoval zbytečně, ovšem v páté minutě nastavení překonal Reyneta opět Memphis Depay a tři body nabraly směr Lyon. Porážka je pro Toulouse poměrně krutá, na druhou stranu TFC mělo šance zápas rozhodnout ve svůj prospěch, což se ale nestalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele