20. kolo
12.01.2020 21:00 CET
3 : 3
(3:2)

Reportáž

Pořádně zajímavá konfrontace! PSG remizovalo s urputným Monacem

Premiéra trenéra Roberta Morena, který na lavičce Monaca nahradil Leonarda Jardima, byla v rámci Ligue 1 úspěšná. V Parku princů jeho mužstvo uhrálo bod s favorizovanou Paříží, a to po divoké šestigólové přestřelce. Ještě před přestávkou vedli Les Parisiens o branku, ve druhém poločase však těsné vedení nakonec neudrželi.

Knížecí celek hodlá pod novým vedením v jarní části sezóny vybojovat místa, která by mu zaručila v příštím ročníku účast evropských pohárech. Hned první ligové kolo nového roku naznačilo, že by se to mohlo podařit. Poslední slovo si totiž v utkání vzal Islam Slimani, který přisoudil svému týmu velmi cennou plichtu.

Ne každý dokáže v hlavním městě Francie skórovat hned třikrát. Naposledy se takový počin povedl Manchesteru United loni v rámci Ligy mistrů. Ne že by pro PSG tahle ztráta znamenala nějakou katastrofu, co se týče boje o titul, každopádně jeho náskok na druhou Marseille, která naopak vyhrála v Rennes, se přece jen ztenčil. Konkrétně na pět bodů.

Domácí si přitom na úvodní minuty utkání nemohli nijak výrazně stěžovat. Už ve 3. minutě Verratti našel svým pasem za obranu rozběhnutého Neymara, jenž se pak z vyložené pozice sám před brankářem Lecomtem v koncovce nezmýlil. Jenže ASM tenhle moment do kolen neposlal. Ba naopak. Během krátké chvíle se najednou ujalo nečekaného vedení.

Nejprve předvedlo dobrou kombinaci v 7. minutě, a ačkoli Ben Yeddera fauloval ve vlastním pokutovém území brankář Navas a kopala by se na devadesát devět procent penalta, sudí Gautier ponechal výhodu, z níž vytěžil Gelson Martins vyrovnání. O pár chvil později se přesně trefil po přihrávce Baldého šikovným způsobem sám Ben Yedder.

Brankové hody pokračovaly i nadále, ve 24. minutě bylo znovu vyrovnáno. Opět měl v pařížské akci prsty Neymar, který pronikl do pokutového území, zakončoval na vzdálenější tyčku a od nohy bránícího Balla se balón dostal za brankovou čáru. Ve 31. minutě mohl na druhé straně Navase překonat Glik, měl ovšem smůlu, neboť z blízkosti hlavičkoval do tyče.

A tak naopak potřetí udeřili Pařížané. Mbappého ve vápně fauloval evidentně Gelson Martins, Gautier logicky ukázal na bílý puntík, a z nařízeného pokutového kopu se snadno prosadil Neymar. V 54. minutě mohl brazilský forvard zkompletovat hattrick, tentokráte ale selhal a nikým nehlídaný napálil pouze dobře reagujícího Lecomteho.

V 65. minutě se za Fábregase podíval na hrací plochu útočník Slimani, jenž přišel posílit monackou ofenzívu, a jen pět minut nato určil konečný výsledek utkání. Stoper Marquinhos se sice snažil odvrátit míč do bezpečí, odrazil ho však jen do cesty Alžířana, který pohotově překonal Navase. Situace se zkoumala na videu a gól byl nakonec uznán.

V závěrečných minutách měly ještě oba celky možnosti na to, jak zaznamenat svůj čtvrtý přesný zásah, který by zřejmě znamenal tříbodový úspěch. Za Monaco mohl znovu zacílit Slimani, nicméně jeho zakončení bravurně zlikvidoval Navas, na domácí straně zase v nastavení po Neymarově pobídce vystřelil nebezpečně Mbappé, avšak mířil pouze mimo.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4,84-5,16. 1. kurz je handicap Psg-3,5. 2. kurz je výhra PSG přesně o 3 goly. Že by až tak?

Reagovat
smazaný uživatel

4,12-492 , neskutečné, kolik drzosti má v sobě bukwice.

Reagovat
smazaný uživatel

4,92

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
Pharrell

AS Monaco

Reagovat
willdonor

jaktože ten gol platil... ????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele