21. kolo
26.01.2020 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Neymar zařídil výhru PSG nad Lille

Brazilský útočník a nejdražší hráč světa skóroval sedmačtyřicetkrát z padesáti odehraných utkání Ligue 1, což se před ním podařilo akorát Gunnaru Anderssonovi v 50. letech minulého století. LOSC připisuje díky jeho dvěma zásahům osmou porážku v sezoně a zůstává na sedmé příčce.

Při poslední konfrontaci těchto dvou celků na Stade Pierre-Mauroy utrpěl obhájce titulu výprask 1:5. Galtierův tým tak ukázal v domácím prostředí sílu a prodloužil neporazitelnost, která skončila až teď po čtrnácti zápasech. Nikdo ze soupeřů nechtěl ponechat nic náhodě, a tak na trávník vyběhli ti nejlepší hráči, kteří byli koučům k dispozici.

Včetně Thiaga Silvy, jenž se však zranil a do druhé půle už nezasáhnul. První šanci si na konto připsal Neymarův krajan ve službách domácího výběru. Luiz Araújo napřáhnul z dálky a Keylor Navas musel vyrážet. První vážnější akce na opačné straně hřiště už přinesla první gól, pod který se vedle Marca Verrattiho podepsali dva jihoameričtí hráči.

Ángel Di María nacentroval do ideálního prostoru před šestnáctkou Neymarovi, který si balon ukázkově zpracoval, zažongloval s ním, narazil si se zmíněným italským spoluhráčem, a pak z hranice velkého vápna vymetl pravou šibenici Maignanovy svatyně - 0:2. Victor Osimhen měl v závěru úvodního dějství dobrou šanci vyrovnat, jenže svůj pokus poslal vedle.

Skutečný průšvih tohoto zaváhání se dostavil ve dvaapadesáté minutě, neboť tehdy Neymar předvedl svůj typický náběh a obrovskou porcí od paní Štěstěny proměnil penaltu poté, co Reinildo zahrál v pokutovém území rukou - 0:2. Dvojitá smůla pro Mikea Maignana, jenže těsně před odpískáním "pětky" chytil obličejem Mbappého střelu.

Bývalý útočník Barcelony a Santosu pak prsty nakreslil číslo 24 jakožto odkaz k fenomenálnímu basketbalistovi Kobemu Bryantovi, protože se nedlouho předtím objevila smutná zpráva, že jeho helikoptéra v Kalifornii havarovala a nikdo z pasažérů nepřežil. Na palubě přitom byla i jeho třináctiletá dcera.

Ve zbývajících minutách klání hraného na severu Francie nepředstavovali domácí pro PSG prakticky žádnou hrozbu. Naopak Mbappé si znovu vylámal zuby na muži v rukavicích. Teprve v nastaveném čase se míče chopil Loïc Rémy a skóroval. Bohužel pro něj i pro celé Lille to bylo z ofsajdu. Tým Thomase Tuchela tedy nadále neohroženě míří za dalším titulem. Po jednadvaceti kolech má náskok deseti bodů na druhou Marseille.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lille neprohraje více jak o 2 goly.

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele