15. kolo
15.01.2020 21:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

PSG zvládlo dohrávku v Monacu a na čele má osmibodový náskok

PSG sice minulou neděli, možná trochu nečekaně, remizovalo před vlastními fanoušky s Monacem, o pár dní později však v dohrávaném kole již potvrdilo roli favorita a snadno svého soupeře skolilo o tři branky, tentokráte na jeho hřišti. Zvýšilo tak svůj náskok na čele na druhou Marseille na osm bodů a rázem může být zase v relativním klidu.

Ne že by Pařížanům nějakým způsobem začalo téct do bot, vůbec ne, každopádně jejich úhlavní rival se jim opravdu nepříjemně přibližoval. Poté, co OM vyhrálo na půdě Rennes, ztrácelo na mužstvo kouče Thomase Tuchela už jen čtyři body. Teď se však zdá být na oko odstup opět markantnější. PSG vlastně ukázalo, že má situaci pevně pod kontrolou.

ASM sice na poslední chvíli vypadl útočník Islam Slimani, autor vyrovnávací trefy v Parku princů, jehož trápil stehenní sval, přesto si mohlo na francouzského giganta znovu dělat zálusk, stejně jako v hlavním městě. Navíc hostům oproti závěrečnému klání dvacátého kola chyběli tři důležité články obrany, a to Juan Bernat, Marquinhos i Thomas Meunier.

Jenže i v okleštěnější sestavě si Tuchelovo mužstvo vedlo velmi dobře. A mimochodem v útoku vůbec neoslabilo, vepředu se pohybovali Neymar, Kylian Mbappé, Mauro Icardi i Ángel Di María. Přesto to byl nejprve knížecí celek, který si vytvořil první větší šanci utkání, avšak tvrdou hlavičku Ben Yeddera stačil bravurně vychytat pozorný brankář Navas.

Na druhé straně se PSG naopak střelecky prosadilo, a to zásluhou Mbappého. Dlouhou, perfektní přihrávku do běhu mu adresoval Di María a mladý Francouz z vápna následně nezaváhal. Záhy chtěl vyrovnat Gelson Martins, který se protlačil do zakončení z vyložené pozice, nicméně i tuhle dělovku pravačkou stačil výtečný Navas vyrazit do bezpečí.

Do přestávky se snažil náskok navýšit nejprve Mbappé, jenž zakličkoval v pokutovém území a ostře vypálil, gólman Lecomte si však v tomto případě poradil. Hůře už dopadl pro Monaco moment z nastavení prvního dějství. Glik nešetrně podrazil Kurzawu, sudí Letexier nařídil pokutový kop, k němu se postavil Neymar, který snadno překonal Lecomteho.

I ve druhém poločase hráli Les Parisiens směrem dopředu o něco aktivněji. Do další tutovky se dostal Mbappé, jehož po akci, založené Neymarem, uvolnil Di María, jenže francouzský forvard selhal v koncovce a obloučkem zamířil jen mimo. Asi definitivně poté zlomil odpor Monaca střídající Pablo Sarabia, jenž v 72. minutě zužitkoval pas od Verrattiho.

Zbytek zápasu se prakticky jen dohrával, přesto ještě nabídl dva přesné zásahy. Svého čestného úspěchu se domácí dočkali tři minuty před koncem, po centru ze standardky od Adriena Silvy skóroval Bakayoko. Konečné skóre nakonec uzavřel Mbappé, který po rychlém brejku už přesnou mušku po dlouhé pauze přece našel, a to po Neymarově asistenci.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jednička by znamenala nehorázný zisk pro sk. Nesmí se to stát. S nulou nějak přežiju.

Reagovat
smazaný uživatel

Co bereš?

Reagovat
smazaný uživatel

Proč tě to zajímá ?

Reagovat
smazaný uživatel

Meleš hrozný hovna, měl bys přestat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty mě chceš něco zakázat ?

Reagovat
smazaný uživatel

Doporučuji, máš problém s pochopením textu?

Reagovat
smazaný uživatel

Problém s pochopením textu nemám. Jen nevím, co jsi chtěl povědět v poslední sračce tím doporučuji.

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra PSG o 2 a více golu.

Reagovat
smazaný uživatel

FERO2, co to meleš za hovna? Zase budeš napaden.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele