37. kolo
18.05.2019 21:00 CET
2 : 5
(1:1)

Reportáž

Marseille jasně přehrála Toulouse

Opět se potvrdilo, že TFC na Olympique doma neumí zahrát. Naposledy na Stadium Municipal zvítězilo v únoru 2007. Klub z přístavního města má stále šanci obsadit v konečném zúčtování pátou příčku, o kterou si za týden zahraje v přímém souboji s Montpellierem.

Téfécé přitom začalo lépe a díky Maxi Gradelovi a Aaronu Leyovi Isekovi si vytvořilo dobré šance. Druhý jmenovaný se však prosadil až ve 26 minutě, když zblízka doklepnul na místo určení Gradelovu přihrávku z levé strany - 1:0. Za dvě minuty napálil střelec branky břevno, což se za dvě minuty ukázalo býti velmi důležitým okamžikem.

Ihned poté totiž chtěl Luiz Gustavo zřejmě střílet, ale jeho pokus byl tečován ke kopačkám Morgana Sansona, jenž svůj volej otřel o stehno Gena Shojiho, takže Mauro Goicoechea nemohl při nejlepší vůli zasáhnout - 1:1. První pětačtyřicetiminutovka toho více pozoruhodného nepřinesla. Zato z té druhé uběhlo jenom pět minut, když šli hosté do vedení.

Lucas Ocampos patrně takhle hlavičkovat nechtěl, nicméně tím vykouzlil ideální přihrávku pro Hirokiho Sakaie, který tvrdou přízemní ranou zpoza velkého čtverce podruhé překonal rodáka z uruguayského Montevidea - 1:2. Japonský obránce přitom zaznamenal svůj první gól v Ligue 1. A to ve své třetí sezoně.

Steve Mandanda pak vychytal Gradela, nicméně při opětovném minisouboji, který se mezi oběma borci odehrál po hodině hry, byl už úspěšnější ofenzivní hráč Toulouse, který sice vystřelil z hranice vápna bleskově, leč jeho střela nebyla z nejprudších. Přesto to k překonání Mandandy a k vyrovnání stavu stačilo - 2:2.

V 76. minutě se ale Marseille dostala znovu do vedení, které už nepustila. Defenziva značně podcenila výbornou přihrávku na pravé křídlo, odkud pak Hiroki Sakai přihrával před bránu na Clintona N’Jieho, jenž se z voleje nemýlil - 2:3. V závěrečných minutách se o slovo důsledně přihlásil ještě Florian Thauvin. Mistr světa z loňského roku v poslední minutě zužitkoval N’Jieho přihrávku - 2:4. A následně si udělal prostor a díky spolupráci s břevnem slavil svou druhou trefu v zápase - 2:5.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele