17. kolo
08.12.2018 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Rennes po Lyonu vyzrálo i na Dijon

Znovu se pod výhru podepsal gólem i Hatem Ben Arfa, který snad dokáže navázat na své někdejší výkony v dresu Nice. V Dijonu si naopak po celkově deváté porážce zadělali na další nesnáze.

Úvodní poločas nabídnul pramálo zajímavého. Výjimku tvořila snad jenom elegantní patička M’Baye Nianga, se kterou si ovšem poradil Bobby Allain, jenž dostává přednost před Rúnarem Rúnarssonem. Nutno dodat, že mezi třemi tyčemi chyběl na druhé straně i Tomáš Koubek. Celkově vzato to v Roazhon Parku rozhodně žádná fotbalová nuda nebyla. Domácí vystřelili za devadesát minut (plus nějaké to nastavení na konci obou dějství) dohromady desetkrát, zatímco hosté se osmělili čtyřikrát.

Les Rouges et Noirs vázla přechodová fáze a v zakončení byli pramálo nebezpeční v podstatě až do 67. minuty, kdy na hřiště vlétnul Benjamin Bourigeaud, aby za dvě minutky vsítil vítězný gól svého celku. Centr od Hatema Ben Arfy zblokoval Oussama Haddadi mimo pokutové území, kde si balon našel čtyřiadvacetiletého francouzského záložníka, jehož střelu výrazným způsobem zblokoval Laurent Ciman - 1:0.

V poslední minutě řádné hrací doby ještě Hamari Traoré přiťuknul Hatemu Ben Arfovi, jenž svou přízemní ranou na vzdálenější (pravou) tyč nedal brankáři pražádnou šanci - 2:0. Zdá se být fyzicky i psychicky odolný, což je po nepovedené štaci v PSG velice důležité. Rennes se také díky jeho formě vyšplhalo už na prozatímní devátou příčku.

A rozhodně není bez zajímavosti, že v historii bretaňského klubu se pouze dvakrát stalo, aby trenér vyhrál dva své úvodní zápasy ve funkci. V roce 1932 byl tím prvním Kalman Sekany, jehož až letos napodobil Julien Stéphan. Třetí výhru v řadě si může připsat za týden na Stade du Roudourou v Guingampu. Dijon doma přivítá PSG a bude v prvé řadě doufat, že se nebude opakovat lednový výprask 0:8.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele