37. kolo
18.05.2019 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Rennes vyloupilo Štrasburk, vyhrálo o dva góly

Souboj letošních vítězů Coupe de la Ligue a Coupe de France dopadl lépe pro Rennes, které se díky dvougólovému vítězství posunulo v tabulce právě před Štrasburk a nachází se v první desítce průběžného pořadí. Hosty nejprve v první půli poslal do vedení Benjamin Bourigeaud, v závěru zápasu pak pečetil vítězství svým přesným zásahem Adrien Hunou.

Oba celky tenhle ročník dohrávají bez těch největších nároků na konečné výsledky. Samozřejmě se chtějí v tabulce umístit co nejvýše, oba usilují o to, aby skončily v její horní polovině, žádnou tragédií však nebude, když k tomu nedojde. Pro dva budoucí účastníky Evropské ligy v příštím ročníku to bylo příjemné beztlakové měření sil.

Nutno však podotknout, že domácí se se svými fanoušky chtěli rozloučit určitě příjemnějším způsobem. Do první větší šance se každopádně dostali oni. Liénard unikl po levé straně, předložil centr na volného Goncalvese, jehož následná střela už mířila do brány, ve skluzu ovšem na poslední chvíli odkopl míč do bezpečí vracející se stoper Da Silva.

Ve 24. minutě naopak bretaňský klub udeřil ze své prvotní vytvořené příležitosti. Bourigeaud se ukázal jako vhodný exekutor nabídnuté standardní situace, obstřelil zeď a namířil balón přesně do šibenice. Vyrovnat se snažil o sedm minut později Thomasson, jemuž balón sklepl dobře k bližší tyči Ajorque, zakončení ale skončilo pouze na tyčce.

Ještě v závěru dějství prvního měl Le Racing jednu možnost, jak změnit negativní skóre, Nuno Da Costa svou pravačkou vypálil tvrdě z voleje, trefil ovšem prostředek brány, kde stál připravený brankář Koubek. Krátce po obrátce chtěl skórovat taktéž Prcič, na Koubka nicméně ani on nevyzrál. A Rennes tak těsný náskok i nadále drželo ve své moci.

Ve druhé půli nebyl Štrasburk úplně tolik aktivní, co ofenzivních výpadů dopředu týče. A SRFC ukončil definitivně jeho snažení v 90. minutě z proměněného brejku. Na řadu přišla domácí ztráta míče ve středu hřiště, toho využil Lea Siliki, jenž adresoval dlouhou přihrávku na rozeběhnutého Hunoua. A ten vlétl do vápna, udělal kličku a přesně zacílil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele