14. kolo
24.11.2018 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Toulouse FC 1:0

Marnivé Paris Saint-Germain využilo jen jednu jedinou šanci z mnoha, které si doma proti Toulouse připravilo. I to mu však stačilo na pohodlné vítězství. O vítězství Pařížanů rozhodl už v 9. minutě útočník Edinson Cavani.

Toulouse se nijak zvlášť nedaří a ve 14. kole ho už vůbec nečekalo nic snadného. Dostavilo se totiž na známou adresu, odkud se body nevozí - Parc des Princes. Domácí PSG nastoupilo s hvězdami jako Buffon, Marquinhos, Rabiot, Di María nebo Cavani s Draxlerem. Toulouse se spoléhalo na brankáře Reyneta či hráče jako Sylla, Dossevi, Gradel nebo García.

Toulouse se od začátku zatáhlo a spíše čekalo, jak dlouho vydrží neinkasovat. Moc dlouho to Pařížanům netrvalo. Po prvních několika náznacích šancí se do hry dostal Ángel Di María, který pořádně protáhl brankáře Reyneta. Ten stihl točenou ránu vyrazit před sebe, kde míč hlavou poslal zpět Adrien Rabiot. Jeho hlavičku převzal Edinson Cavani, který si noblesně obhodil prvního obránce a chladnokrevně propálil Reyneta - 1:0.

Po této fotbalové parádě se Pařížanům uvolnily nohy a na Reyneta se valil jeden útok za druhým. Ve 20. minutě Cavani znovu udeřil. Po rohovém kopu se míč dostal k Diabymu, který jej vracel na zadní tyč. Tam se ocitl úplně volný Cavani, který pohodlně hlavičkoval, jenže se nacházel v ofsajdu. Správně neuznaná branka neplatila, ale jen demonstrovala nebezpečí pro hostující branku.

Cavaniho hledaly dlouhé míče, jako například centr z hloubi pole od Marquinhose. Uruguayský kanonýr byl ale zády k bráně a nic moc nevymyslel. Pět minut před koncem první půle zahrozilo také Toulouse. Max Gradel se dostal k centrovanému míči v místě penalty a pokusil se o efektní nůžky, jenže mířil v krkolomné pozici hodně vysoko nad bránu! Moreira pár minut před koncem prvé půle sice protančil kolem Kimpembeho, ale v rozhodující chvíli ho zastoupil Silva.

Hosté se po změně stran téměř nedostávali k míči a neustále byli pod tlakem. Ángel Di María rozehrával další rohový kop. Argentincův centr do vápna našel Silvu, ale domácí kapitán hlavičkoval z blízkosti jen nad břevno! Po hodině hry se do vápna dostal Julian Draxler, který však pravou nohou zakopl o svou levou a penaltu si nevymodlil ani po konzultaci hlavního arbitra s videorozhodčím.

Patnáct minut před koncem se do hry dostal také veterán Dani Alves, který se vrátil na trávníky po sedmi měsících a těžkém zranění. Právě u zkušeného beka posléze začala zajímavá akce, která přes Cavaniho dovedla míč až k Adrienu Rabiotovi. Mladý záložník ale pálil mimo. Stejně jako v nastavení střídající talent Christopher Nkunku. Ten se dostal sám až před Reyneta, jenže pak zahodil celou šanci nepochopitelnou ranou hodně vysoko nad bránu!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Počet golu PSG v zápasu méně než 3,5 je za 1,71. Více než 3,5 za 2,01. Věřil bych tomu.

Reagovat
smazaný uživatel

1,41-2,69 .

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Všechno je to pěkně propojené .

Reagovat
smazaný uživatel

Tato stránka se pokouší načíst scripty z neověřených zdroju. Do píí... co to je ???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele