7. kolo
26.09.2018 21:00 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Paris Saint-Germain - Stade Reims 4:1

I nadále Pařížané vládnou tvrdou rukou Ligue 1 a také po sedmém kole zůstávají stoprocentní. Ani s Remeší v podstatě neměli žádné slitování, a i když s ní brzy prohrávali po brance Xaviera Chavalerina, následnými čtyřmi vstřelenými brankami nakonec potvrdili roli favorita. Dvakrát se trefil Edinson Cavani, jednou pak Neymar a Thomas Meunier.

Tomuto klání dokonce živě z tribun přihlížela i bývalá basketbalová superstar Michael Jordan, a že rozhodně budou padat góly, mu v podstatě naznačila už úvodní pětiminutovka. Nejprve zaspali domácí, kteří až příliš laxně přistupovali k Chavarríovi, jenž snadno pronikl do šestnáctky, odtud přihrál dozadu na Chavalerina, a ten zamířil přesně k tyčce.

Svěřenci trenéra Thomase Tuchela se každopádně velmi brzy vzpamatovali. Cavani se tři minuty na to propracoval trochu se štěstím k míči, namířil si to do pokutového území, a protože si všiml, že brankář Mendy vyběhl přesně na úroveň malého vápna, lišácky ho nachytal na švestkách a parádním, táhlým obloučkem ho mistrně přehodil.

PSG se naposledy musel obejít bez své mladé vycházející komety Kyliana Mbappého, který by měl být po karetním trestu připravený nastoupit už do víkendového klání proti Nice, na ofenzivní síle domácího celku se to ale popravdě moc nepodepsalo. Ve 24. minutě kopal penaltu poté, co Cavaniho podrazil ve vápně nešikovně bránící Konan.

Neymar si jakožto exekutor pokutového kopu počínal jako obvykle, nespěchal s jeho rozehráním, počkal si, až se mu hne Mendy, a zamířil do jeho protipohybu. A jen minutu před obrátkou si na své konto připsal druhou branku Cavani, jenž si dobře počíhal na moment, kdy chybujícímu Mendymu vypadne balón z ruky, a poslal ho za brankovou čáru.

V 55. minutě PSG rozhodl definitivně o své povinné výhře. Neymar zleva vyběhl blíže do středu hřiště, pak adresoval svou přihrávku na pravou stranu, kde byl úplně volný Diaby, ten sobecky nezakončoval, ale ještě nahrál do brankového území, a odtud Meunier skóroval do prázdné branky. Ve zbytku utkání si Tuchelovo mužstvo náskok již v klidu pohlídalo.

PSG tedy naplno uspěl i v sedmém zápase v řadě, a to se v minulosti podařilo jenom dvěma klubům. Takto raketový start mělo v ročníku 1960/61 Monaco a v sezoně 1949/50 Lille. V případě druhého jmenovaného týmu se přitom nejednalo o jediný takový počin, v sezoně 1936/37 vyhrálo prvních osm zápasů, než zaznamenalo první bodovou ztrátu.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele